VALT JOBB

Systemutvecklare


Ansök här

Som Systemutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Vill du arbeta med en av Sveriges mest dynamiska Samarbetsplattformar?

Då kan du vara vår nya medarbetare. Det här är en möjlighet för dig som har ett stort intresse för att arbeta med systemutveckling samt förvaltning av applikationer plus har en vilja av att utvecklas inom området SharePoint.

SharePoint kan beskrivas som ett träd med många olika grenar. Stammen är förvaltningen som grenar ut sig till delar som ramverk, infrastruktur och längst ut applikationer. I respektive gren ansvaras det för både utveckling, förvaltning och kvalitetssäkring. Att arbeta med SharePoint är mångsidigt, det finns stora utvecklingsmöjligheter för den som vill utvecklas både som individ och i grupp. SharePoint är en plattform i ständig förändring och vi kan erbjuda en innovativ miljö där du som individ har stor möjlighet att påverka produkten.

Vi söker nu en Systemutvecklare IT till det gemensamma ramverket i SharePoint.
Du kommer tillsammans med ett utvecklingsteam förnya och förvalta vårt ramverk för Trafikverkets dokumenthantering i SharePoint.

I rollen arbetar du med hela kedjan från kravfångst till driftsättning där förutsättningen är samarbete i team med ett agilt arbetssätt.
En stor del av dina arbetsuppgifter innebär arbete med programmering där du har ansvar för att designa, utveckla och testa komponenter.

Vi är dessutom på väg mot nästa version av Sharepoint vNext vilket medför ett ökat behov av förnyelse och innovation.

Vem är du?

Du kan använda din problemlösningsförmåga för att identifiera problem och på ett initiativtagande och självständigt sätt se vad som behöver göras och agerar därefter. Du ser utanför boxen, tänker i nya banor och finner nya lösningar på gamla problem. Du arbetar för att hitta kvalitativa lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt och att du utvecklar lösningarna utifrån ett helhetsperspektiv. För att du ska trivas i rollen drivs du av samarbete och en vilja att utvecklas inom rollen och ta dig an nya arbetsuppgifter och kunskap inom nya tekniker. Du har en stor egen initiativförmåga och du har förmåga att leda, inspirera, motivera och stöttar övriga utvecklare att nå våra mål. Du har förmåga att skapa och bidra till en miljö som kännetecknas av högt i tak och livliga diskussioner.

Du

 • har yrkeserfarenhet av att utifrån kravbeskrivningar utformat (t ex programmering, test och driftsättning) applikationslösningar i plattformen SharePoint.
 • har yrkeserfarenhet av systemutvecklingsarbete i förstudie, design och lösningsförslag i plattformen SharePoint.
 • har yrkeserfarenhet av programmering inom Microsoftplattformen med C# och .NET.
 • har en högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp (120p) med inriktning IT, eller annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet inom området som av oss kan bedömas likvärdigt.
 • har förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har kunskap och/eller yrkeserfarenhet inom ett eller flera av följande områden:

 • Azure DevOps
 • enhetstester
 • webbutveckling 
 • SharePoint
 • SharePoint Frameworks
 • Javascript
 • Powershell
 • Yrkeserfarenhet av förvaltningsmodeller som t ex PM3 eller motsvarande
 • Metoderna SCRUM och KANBAN

I denna rekrytering kan webbaserade test eller arbetsprov komma att användas. Dessa skickas i så fall ut via mejl efter sista ansökningsdagen eller kan komma att ske på annat sätt.

Intervjuer planeras genomföras vecka 6-7.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Inom vår IT-organisation är du med och utvecklar Sverige med hjälp av moderna och innovativa lösningar. Vi är mitt i en spännande förändring där vi försöker ta vara på digitaliseringens möjligheter till fullo. Digitaliseringen ställer allt större krav och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Vi har ett helhetsansvar för IT och telekom, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om - precis som Sveriges transportsystem.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp