VALT JOBB

Utredare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Som utredare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Inom sektionen Elkraftsystem arbetar nationella förvaltare och utredare med förvaltning av elkraftsanläggningar inom järnväg. Sektionens huvuduppdrag är att tillståndsbedöma och  ställa krav på utformning samt beställa och följa upp åtgärder på anläggningen. Sektionen söker en utredare som främst kommer att stödja teknikområdesansvarig för kraftsystem.

Du kommer bland annat att arbeta med:

 • Förvaltning och utveckling av Trafikverkets management system, för visualisering och analys mätdata från järnvägens elkraftsystem.
 • Förvaltning och utveckling av Trafikverkets applikation för beräkning av reläskyddsinställningar
 • Utveckla digitala applikationer för kraftsystemanalyser
 • Utföra kraftsystemutredningar

I rollen kommer du även att stötta teknikområdesansvarig med övriga arbetsuppgifter inom teknikområdesgruppen, men du ska också vara beredd att utföra uppgifter som ingår i sektionens övriga åtaganden.

Vi söker dig som

 • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom elektro- eller datateknik
 • har flerårig erfarenhet av beräkningar och utredningar av elkraftsystem
 • har flerårig erfarenhet av förvaltning och utveckling av management system för visualisering och statistisk bearbetning av mätdata
 • erfarenhet från tillämpning av mätteknik inom elkraftsystem
 • har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • har körkort för personbil

Du som person har god analytisk förmåga men även en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Självständigt kan du strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande, har intresse för att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet från arbete med elkraftsanläggningar inom järnväg

Inom Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp