VALT JOBB

Verksamhetsutvecklare


Ansök här

Som verksamhetsutvecklare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Hos oss på enheten Styrformer och arbetssätt inom den centrala funktionen Ekonomi och styrning är du med och skapar de framtida formerna för Trafikverkets styrning.

Är du nyfiken, kommunikativ, analytisk, har ett stort engagemang och kan ta ansvar?

Som verksamhetsutvecklare hos oss på enheten Styrformer och arbetssätt inom den centrala funktionen Ekonomi och styrning får du ett omväxlande arbete där du är med och skapar de framtida formerna för Trafikverkets styrning.

Med engagemang och driv sätter du dig in i Trafikverkets uppdrag och verksamhet för att säkerställa att den styrning och det stöd vi tillhandahåller verksamheten motsvarar deras behov och fungerar på avsett sätt.

Som medarbetare hos oss kommer du att arbeta med såväl de övergripande principerna och modellerna för styrningen som de konkreta stöden för ledning och styrning. Du identifierar behov och tar dig an den förflyttning som krävs. Dina arbetsuppgifter är bl a att:

 • Både självständigt och tillsammans med andra: initiera, planera och leda utredningar, projekt, utvecklingsinsatser, workshops, utbildningar och event.
 • Genomföra analyser kring komplexa frågeställningar av strategisk karaktär men även kring mindre komplexa frågor
 • Ta fram underlag för beslut och prioritering
 • Förvalta, följa upp och utveckla gemensamma principer, modeller, arbetssätt och verktyg
 • Stödja verksledning, chefer och verkets samtliga enheter inom vårt definierade område
 • Ha omfattande kontakter både internt och externt

På enheten är vi 12 personer och vi verkar i nära relation med övriga avdelningar på vår centrala funktion samt med övriga verksamhetsområden, centrala funktioner och resultatenheter på Trafikverket.

 • Vi söker dig som har flerårig relevant arbetslivserfarenhet av ex vis verksamhetsutveckling, management, processbaserad styrning och/eller kvalitetsledning i en större organisation
 • Du har en universitets- eller högskoleutbildning (180 hp/120 p) inom relevant område, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Du är van vid att arbeta i olika system och behärskar Word, Power Point samt Excel
 • Uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du

 • Har erfarenhet av en arbetsledande roll

För att trivas i rollen ska du:

 • Ha förmåga att förstå och hantera såväl helhetsperspektivet som delarna
 • Vara lyhörd för verksamhetens krav och behov
 • Ha god förmåga att arbeta i team och stödja andra
 • Vara duktig på att bygga och bibehålla goda relationer, skapa förtroende, påverka och inspirera
 • Se möjligheter och lösningar
 • Vara kreativ, analytisk och noggrann
 • Kunna kommunicera tydligt och enkelt i olika kanaler

 

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva genomgå en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Ekonomi och styrning skapar vi förutsättningar för planering och uppföljning av verksamheten, ansvarar för finansieringsfrågor och fakturahantering. Vi arbetar också med Trafikverkets styrning, digitalisering, kundorienterad verksamhetsutveckling, informationsstyrning och myndighetsgemensam arkitektur. Hos oss är du med och skapar rätt förutsättningar för att vi ska lyckas med vårt uppdrag.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2021-01-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp