VALT JOBB

Underhållsingenjör Ban


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Underhållsingenjör Ban i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Vill du vara med och bidra till samhällets utveckling? Just nu söker verksamhetsområdet Underhåll en Underhållsingenjör Ban. Under projektledares ledning och styrning arbetar du både självständigt och tillsammans med andra med att bidra till att säkerställa att underhållskontrakten följs så att Trafikverket har en robust, säker och tillgänglig järnvägsanläggning med avtalad kvalitet. Du kommer att ansvara för att entreprenader genomförs enligt avtalat kontrakt och utifrån de lagar, regler, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. I rollen ingår att: - Följa upp och analysera fel och störningar i järnvägsanläggningen. - Identifiera behov av åtgärder i anläggningen och ta fram beslutsunderlag. - Ansvara för och genomföra uppföljning av entreprenörens åtaganden. - Säkerställa teknisk säkerhetsstyrning. - Stödja projektledaren i kontakter med allmänhet, kommuner och andra intressenter. Du kan komma att leda mindre projekt och/eller utredningar.

Vi söker dig som

  • har utbildning med teknisk inriktning, lägst gymnasienivå eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil
  • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

  • har goda erfarenheter inom järnvägsteknik/banteknik
  • har erfarenhet av operativ underhållsverksamhet
  • har goda kunskaper i entreprenadjuridik, AMA AF (Administrativa föreskrifter för byggnads-, anläggnings- och installationsentreprenader) eller miljölagstiftning

 

Befattningen ställer krav på ett lösningsorienterat arbetssätt. Du har förmåga att kommunicera och samverka med enskilda individer samt grupper och allmänhet. Du är flexibel och har en god förhandlingsförmåga samt förståelse för personlig integritet.

Trafikverket står inför stora förändringar vad gäller ökad omfattning av digitalisering. Därför är det av stor vikt att du har god förståelse och intresse för att arbeta i IT-baserade system och för att lära dig ny teknik.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Jönköping

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp