VALT JOBB

Underhållsingenjör signal (1)


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som underhållsingenjör signal i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Som underhållsingenjör signal ansvarar du för teknisk byggstyrning, kontroll och uppföljning av åtgärder inom underhållskontrakt framförallt inom det signaltekniska området. Arbetsuppgifterna inkluderar även uppföljning av anmärkningar, fel och störningar inom järnvägsanläggningen samt att kartlägga behov och lämna åtgärdsförslag. Utöver detta har du hand om mindre delprojekt samt driver produktionstekniska möten med entreprenörer. Tjänsten innebär även att du stödjer projektledaren inom signalteknikområdet och tillsammans driver och utför ni leveransuppföljning, både ute i fält och via systemuppföljning.

Vi söker dig som

  • har en teknisk utbildning, lägst gymnasienivå eller annan utbildning i kombination med gedigen relevant erfarenhet som vi sammantaget bedömer likvärdig
  • har aktuell och relevant erfarenhet av operativt underhålls- och/eller investeringsverksamhet inom järnväg
  • du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har körkort för personbil
  • har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat
  • har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren
  • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
  • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer.

Det är meriterande om du

  • har bred utbildning inom banteknik
  • har erfarenhet från säkerhets- och underhållsbesiktning av järnvägsanläggning

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Befattningen ställer krav på hälsokontroll.

Intervjuer kommer att hållas i Gävle och är planerade under v. 50 (preliminär intervjudag måndag den 10/12).

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2018-11-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp