VALT JOBB

Utredare 2


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Digitaliseringen påverkar Trafikverket och vi vill maximera möjligheterna. Just nu pågår stora utvecklingsprojekt inom Trafikverket med fokus på "Digitalisering av tåglägen" och vikten av korrekt information om anläggningen i våra system.
Enheten Järnvägsdata ansvarar för system, verktyg, struktur och arbetssätt för information om järnvägsanläggningen. Vi stödjer dataleverantörer, tar emot dataleveranser, ajourhåller och tillhandahåller den digitala informationen om våra järnvägar till nytta för hela Trafikverket
Vi söker nu en samordnare för dataleveranser från anläggningsprojekt, rollen kallas internt för indatastödjare järnväg.

I rollen kommer du arbeta med att stödja och samordna så att dataleveranser inkommer i rätt tid och till rätt kvalitet. Målet är att skapa ett samordnat och förbättrat flöde av dataleveranser från en underhållsåtgärd eller ett investeringsprojekt. Du kommer ge proaktivt specialiststöd till anläggningsprojekten för leveranser av järnvägsdata.

Detta genom att stödja dataleverantörer med arbetssätt, support, rutiner och samordna frågeställningar runt indataleveranser. I rollen ingår även att arbeta med systematiskt datakvalitetsarbete och internt förbättringsarbete/verksamhetsutveckling. Du arbetar administrativt med ärenden och projektinformation.
Vi söker dig som är högskoleingenjör eller har annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
Det är ett krav att du har flerårig erfarenhet av praktiskt och/eller administrativt arbete med anläggningsdata inom järnväg, t.ex. som projektör, datasamordnare, ajourhållare eller likvärdigt.
Det är meriterande om du har kunskap om järnvägsanläggningen.

Eftersom du i rollen har många interna kontakter ställer vi krav på att du är en duktig relationsbyggare. Som person är du ansvarstagande, självgående och har en god problemlösande analysförmåga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-04-16


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp