VALT JOBB

Vägtrafikledare (1)


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch?
Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Nu söker vi en vägtrafikledare under ett år framåt för en allmän visstidsanställning med start den 01-01-2019.

Som vägtrafikledare arbetar du med trafikledning och trafikinformation på det statliga vägnätet i region syd.

I arbetsuppgifterna ingår att:

* informera samhället, trafikanter, näringslivstransporter, media, polis, SOS m.fl. om läget på de statliga vägarna (trafikinformation) via webb och trafikradio.
* styra och leda trafiken med hjälp av olika tekniska system (vägtrafikledning).
* hantera störningar i trafiken vid olyckor, hinder och stopp i vägtrafiken, för att bibehålla största möjliga framkomlighet i vägtransportsystemet.
* analysera och prognostisera kommande trafikpåverkande händelser, tex väder och trafikstörande arbeten.

Arbetet innebär skiftgång dygnet runt året runt.

 

Vi söker dig som

  • har gymnasiekompetens
  • har förmågan att kunna läsa och tolka kartor.
  • har god geografisk kunskap i region syd, vilket är det aktuella uppdragsområdet.
  • har god datorvana i olika databasmiljöer
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom exempelvis vägtrafikområdet, trafikledning eller trafikinformation.
  • har arbetat i operativ miljö exempelvis SOS, Polis, driftledning och trafikinformationscentraler.
  • har vana att arbeta i skrift

I rollen som Vägtrafikledare är det av vikt att vara serviceinriktad. Du har lätt för att samarbeta med andra men känner dig också trygg med självständigt arbete. Du ska ha problemlösningsförmåga, initiativförmåga samt förmåga att se helheten och förmåga att prioritera i kris/stressituationer. Du ska ha hög simultankapacitet då du kommer ha flera arbetsuppgifter igång samtidigt. Du har en mycket god kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska samt goda kunskaper i engelska.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom att anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Intervjuer för tjänsten kommer att hållas i Malmö den 12:e och 13:e november. Vid ansökan kommer du att få ett e-mail med en länk för att utföra två tester. Du kan utföra testerna till och med torsdagen den 1:a november.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Malmö

Trafikverket

Ansök senast 2018-10-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp