VALT JOBB

Verksamhetsnära förvaltare, ekonomisystem


Ansök här

Vill du arbeta som "Verksamhetsnära förvaltare av ekonomisystem" i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Den centrala funktionen Ekonomi och styrning har ett övergripande ansvar för ledningen och styrningen av Trafikverket. Här ingår bland annat planering och uppföljning av verksamheten, finansieringsfrågor, koncerngemensam redovisning, bokslut och fakturahantering. Vi ska säkerställa att Trafikverket har effektiv och ändamålsenlig ledning och styrning samt god intern styrning och kontroll. Vi försörjer även Trafikverket med mark och lokaler samt ansvarar för att förvalta Trafikverkets byggnader, mark och perronger. 

 

 

Till enhet Ekonomisystem söker vi en förvaltare som har ett genuint intresse för ekonomi i kombination med systemuppbyggnad och IT. Enhetens uppdrag är att tillhandahålla ett stabilt och ändamålsenligt systemstöd för Trafikverkets redovisning och rapportering.

På enheten är vi ett mindre team som gemensamt förvaltar och utvecklar systemstödet inom förvaltningsobjekt "Hantera ekonomisk administration". I nära samverkan med användarna samlar vi in och värderar verksamhetens behov och önskemål. Vi initierar och driver förbättrings- och förändringsarbeten utifrån både externa och interna krav. Som verksamhetsnära förvaltare arbetar vi med att hantera ärenden kring support och användarstöd, releasehantering, lösa incidenter, felsöka, hantera övergripande behörigheter, utforma dokumentation och hantera systeminställningar. Trafikverket använder idag ekonomisystemet Unit4 Business World samt fakturahanteringssystemet CDI.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp inom ekonomi och är relativt nyutexaminerad
  • har några års relevant arbetslivserfarenhet eller är nyutexaminerad

Det är meriterande om du

  • har kunskaper i SQL och XML

Som person

  • är du nyfiken, engagerad och drivande. Vi ser att du kan samarbeta och kommunicera med både interna och externa kontakter samt att du kan nå resultat genom självständigt arbete.

Placeringsort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2018-12-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp