VALT JOBB

Verksjurist skadeståndsrätt (2)


Ansök här

Vill du arbeta som jurist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Trafikverket har en central juristavdelning som ger fullservice till hela verket och i hela landet. Juristerna ger t.ex. service och driver ärenden i samtliga stora investeringsprojekt. På Juridikavdelningen arbetar 35 jurister med all slags juridik som efterfrågas inom Trafikverket. Verksjuristerna arbetar inom ett stort antal rättsområden, såväl inom affärsjuridik som mera verksamhetsinriktade rättsområden. Juristernas arbete omfattar förvaltnings-, entreprenad-, upphandlings-, fastighets-, miljö-, skadestånds-, avtals- och EU-rätt, samt mer verksamhetsinriktade rättsområden som väg- och järnvägsjuridik och expropriationsrätt.

På grund av en ökad mängd skadeståndsärenden söker vi nu flera jurister.

Som verksjurist med skadeståndsrättslig inriktning kommer du att arbeta i ett team som tillsammans handlägger skadeståndskrav riktade mot Trafikverket från trafikanter och fastighetsägare utmed väg och järnväg. Årligen handläggs 3500 - 4000 ärenden.

Du kommer självständigt att bedöma anspråk och fatta beslut på befintligt underlag enligt skadeståndslagens regler. I rollen ingår även att ha kontakter med allmänheten. Du kommer också svara för yttranden till Kammarkollegiet för Trafikverkets del i personskadeärenden.

I dina arbetsuppgifter ingår även att ge råd till chefer och medarbetare i Trafikverket inom skadeståndsrättens område. Du kommer även bevaka rättsutvecklingen inom området samt redovisa nyheter för berörda chefer och medarbetare.

 

Vi söker dig som

  • har juristexamen 270 hp (180 p) och är i början av din juristkarriär
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med skadereglering, försäkringsärenden eller digitala ärendehanteringssystem

Som person har du

  • förmåga att kommunicera förtroendefullt med både enskilda individer och grupper. Vi ser att du är empatisk, har en problemlösande analysförmåga och är bra på att samarbeta. I rollen som jurist behöver du ta stort ansvar, ha en hög integritet och förmåga att hantera samtal från allmänheten.

Placeringsort: Borlänge

Intervjuort: Borlänge

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se 

Pil upp