VALT JOBB

Anläggningsspecialist/Uppdragsledare telekom


Ansök här

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket.
Det pågår omfattande investeringar inom trafikverkets infrastruktur, vilket även omfattar telekommunikationsområdet vilket tillsammans med digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska reinvesterings-/investerings- och digitaliseringsresa som pågår.

I huvudsak innebär arbetet samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket i samband med reinvesterings- och investeringsprojekt, i väg- och järnvägsanläggningen. Uppgiften är då att säkerställa en förvaltningsbar telekommunikationsinfrastruktur där bland annat kabelnät, datanätverk och radioutrustning ingår.

Rollen uppdragledare telekom innebär att vara avdelningens kontaktyta för reinvesterings- och investeringsprojekt, projektets konsulter, projektörer och entreprenörer i projektets alla faser, allt från kravställning inför ett genomförande fram till mottagning av projektets leveranser.

Då vår avdelning levererar vissa tjänster med intern personal behöver överenskommelser träffas med projekt angående tid, kostnad och innehåll.
Förutom att ingå överenskommelser ingår även att följa upp tidplan, ekonomi och leverans samt att återrapportera i enlighet med överenskommelsen.

Arbetet innebär också täta kontakter med avdelningens interna resurser så som andra specialister inom telekommunikation, förbindelseplanering, projektering, dokumentation.

I rollen ingår även bland annat

  • att uppdragsleda delar av avdelningens interna investeringar
  • att agera byggherre i enlighet med arbetsmiljölagen när så krävs

Vi söker dig som

  • har en avslutad gymnasieutbildning inom telekom, alternativt utbildning inom teknik tillsammans med arbetslivserfarenhet inom telekom. Har du eftergymnasial utbildning inom området ser vi det som meriterande.
  • har flerårig arbetserfarenhet inom telekommunikationsområdet
  • har flerårig erfarenhet av projektarbete inom väg och/eller järnväg
  • har körkort för personbil och uttrycker dig väl i svenska i tal och skrift och har svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av projektledning inom telekommunikationsområdet. Har du medverkat i att ta fram underlag till upphandlingar och erfarenhet från entreprenadbranschen ser vi även det som meriterande.

Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Då arbetet innebär många kontakter både internt och externt, är det viktigt att du har god samarbetsförmåga.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Då arbetet innebär samarbeten med projekt kommer tjänsten att innebära en del resor.

Placering för tjänsten är i Solna, Eskilstuna eller Västerås. För rätt kandidat kan placering i Norrköping diskuteras. Intervjuer kommer att hållas 9:e och 17:e april 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Stockholm

Trafikverket

Ansök senast 2019-04-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp