VALT JOBB

Gruppchef


Ansök här

Gruppchef till Arlanda Express

Vill du följa med på en spännande utvecklingsresa med målet att vara det mest innovativa företaget inom branschen? Denna resa, som än så länge är i sin linda, kommer accelereras de kommande åren och siktet är inställt på att ta helt nya positioner för att kunna hjälpa kunderna att starta och sluta sin dag på topp.

I rollen som gruppchef innebär det att du i nära samarbete med chef för operations, andra gruppchefer och driftchef kommer att leda och utveckla Arlanda Express operativa verksamhet. Vår gemensamma målsättning är att den operativa driften är säker och stabil, att våra medarbetare trivs och utvecklas och att våra kunder får en reseupplevelse som innehåller både hjärta och hjärna.

Vi välkomnar dig till ett företag som präglas av öppenhet, tolerans och förtroende där utveckling och höga framtidsambitioner står på agendan. Vi står inför väldigt spännande tider och du kommer inte bara bli en del av ett glatt gäng utan också få möjlighet att tillsammans med oss utveckla, och utvecklas under resans gång.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för ett team av tågförare och tågvärdar, rapporterar till operativ chef och är en del av Operations ledningsgrupp som består av operativ chef, fem gruppchefer samt en driftchef. I rollen som gruppchef ingår det att:

 • Utveckla rutiner och processer inom verksamheten
 • Ansvara för att leda och utveckla dina medarbetare
 • Säkerställa en god arbetsmiljö och ansvara för andra personalrelaterade frågor
 • Hålla i kontinuerliga medarbetarsamtal och arbetsplatsträffar
 • Rekrytering av personal samt budgetansvar
 • Sätta, utveckla och följa upp på mål och resultat
 • Delta och leda olika utvecklingsprojekt

Personliga egenskaper och erfarenheter

Du drivs av utveckling och bidrar genom att vara nytänkande, samtidigt förstår du vikten av en stabil verksamhet där kvalitet, säkerhet och ett välfungerande system är grunden. För att passa som gruppchef ska du ha intresse och fallenhet för att leda och utveckla andra. Du har lätt för att bygga och vårda relationer genom pålitlighet, närvaro och entusiasm. Du är modig och har lätt för att ta ansvar, även vid svåra samtal.

Vårt bemötande mot kund är central och vi strävar ständigt efter att bli bättre. Vi söker därför dig som har intresse och förståelse för vikten av ett personligt och omtänksamt kundbemötande. Vi hoppas också att du är en social och omtänksam person som har lätt till skratt och vill ha kul på jobbet.

Vidare har du:

 • minst gymnasieexamen
 • erfarenhet av ledarskap (meriterande)
 • erfarenhet av verksamhet med kollektivanställda (meriterande)
 • erfarenhet inom transportsektorn och/eller servicebranscher (meriterande)
 • mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift
 • mycket goda kunskaper i svenska, och goda kunskaper engelska, i tal och skrift
 • mycket goda kunskaper i Office-paketet och god datorvana

Det är med engagemang och glädje i kombination med utveckling och lärande vi leder oss framåt, därför lägger vi stor vikt vid din personlighet och ditt engagemang. Tjänsten är en heltidstjänst och då större delen av vår personal jobbar skift kan arbetstider utanför kontorstider förekomma. Kontoret är beläget på Vasagatan 11 i Stockholm.

Välkommen med din ansökan Skicka din ansökan till jobb@atrain.se med ett CV och personligt brev senast den 23 november. Urval och intervjuer sker löpande. Start sker omgående eller enligt överenskommelse. Vid frågor om tjänsten kontakta operativ chef Alexandra Strömberg, alexandra.stromberg@atrain.se.

Om Arlanda Express

Arlanda Express ägs och drivs av A-Train AB. Vi kör snabbtåg mellan Stockholm och Arlanda på 18 minuter, under större delen av dygnet. A-Train AB är ansvariga för såväl drift och underhåll av järnväg som den operativa tågtrafiken. Bolaget grundades 1999 och har idag ca 200 anställda.

Stockholm

Arlanda Express

Ansök senast 2019-11-23


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp