VALT JOBB

Assistent-administrativt stöd


Ansök här

Förarprov ansvarar för att genomföra prov inom körkorts- och yrkestrafikområdet. Vår verksamhet ska bidra till trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. Vi på Förarprov har ett stort antal kundkontakter och är ofta kundens första kontakt med en myndighet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 450 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Vill du arbeta som adminsitrativ assistent i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Hos Förarprov jobbar du med kunden i centrum. Vår uppgift är att genomföra prov inom körkortsområdet och yrkestrafikområdet. Tillsammans med dina kollegor bidrar du till att varje kund känner sig välkommen, får tydlig information och de bästa förutsättningarna att visa sina kunskaper. Vårt mål är trafiksäkra, riskmedvetna och miljömedvetna förare i vägtransportsystemet. På Förarprov möter vi ett stort antal kunder varje dag. Vi ser olikheter hos både medarbetare och kunder som en styrka och hos oss är utveckling en självklarhet. Förarprov är en enhet i Trafikverket och har cirka 500 medarbetare i hela landet fördelade på ett 30-tal orter.

Som assistent inom verksamhet Bilstöd på Förarprov Karlstad har du en viktig roll i att bistå både chef och medarbetare med administrativt arbete. Du kommer vara administrativt stöd till bilstödsutredare i deras dagliga utredningsarbete. Bilstödsutredaren arbetar med att utreda anpassningar av bilar för människor med särskilda behov/funktionsvariationer. I dina arbetsuppgifter ingår t ex att administrera dokument i vårt system W3D3, upprätta ny kompetens och register för hantering av kostnader i samband med anpassningsåtgärder, upprätta register för offerter, ta fram statistikunderlag samt vara behjälplig vid framtagande av nya mallar och dokument. I rollen även ingår vanliga förekommande assistentuppgifter t ex t.ex. kalenderhantering, korrespondens, mötesanteckningar/protokoll, mötesbokningar, fakturahantering samt hotell- och resebokningar.

 

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning med inriktning administration,ekonomi,kommunikation eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av administrativt arbete inom ärende- samt dokumenthantering
  • har även erfarenhet av administrativt arbete som t ex kalenderhantering, korrespondens, mötesanteckningar/protokoll, mötesbokningar, fakturahantering samt hotell- och resebokningar
  • har goda kunskaper i Officepaketet, särskilt Excel och Word
  • har lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket.
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • om du har ett tekniskt intresse av fordon/bilar samt förståelse för sammanhang mellan teknik och hur den kan hjälpa till att kompensera en funktionsvariation.
  • har erfarenhet av arbetet med systemet W3D3, Mercur

Som person är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Vidare har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. För rollen krävs att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv samt du är en god relationsbyggare som bygger nya nätverk och vårdar befintliga. Du inger förtroende och får andra att känna sig bekväma.

Placeringsort för tjänsten i första hand är Karlstad men Borlänge som placeringsort kan också  diskuteras.

 

I denna rekrytering används arbetspsykologiska tester.Första urval sker under vecka 5. Om du går vidare till nästa steg så kontaktas du via mail för att genomföra webbaserade urvalstester.

 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Karlstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-29


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp