VALT JOBB

Biträdande utredare väg och järnväg - region Öst


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Biträdande utredare i en framtidsbransch? Verksamhetsområde Planering ansvarar för planering av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Som biträdande utredare kommer du att stödja ansvarig utredare med att administrera och planera utredningar som drivs i projektform. Du hjälper till med att ta fram projektspecifikationer, tidsplaner, ekonomiprognoser och beslutsunderlag. Du kommer att vara med i ett flertal olika utredningar och åtgärdsvalsstudier inom framförallt väg. Det kan även förekomma järnvägsutredningar.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat att biträda ansvarig utredare i flera olika utredningar/projekt med

  • administration, skriva protokoll eller minnesanteckningar, avrop från ramavtal m.m
  • planering av workshops/dialog- och arbetsgruppsmöten
  • tidsplanering och budgetering av utredningar
  • uppföljning, ekonomiprognoser, erfarenhetsåterföring

För rätt person ser vi att du på sikt kommer att kunna genomföra och projektleda utredningar självständigt.

Vi söker dig som har högskoleexamen om minst 180 hp inom relevant område, som t.ex. samhällsbyggnad, järnvägsteknik, trafik, samhällsplanering, fysisk planering eller logistik. Därtill uttrycker du dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Har du erfarenhet av trafik- och/eller stadsplanering ser vi det som meriterande.

Som person är du initiativtagande och självständig, samt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god förmåga att planera och strukturera ditt arbete och har god samarbetsförmåga både med interna och externa parter.

Urvalstester kommer att användas i den här rekryteringen. Intervjuer kommer att hållas i Eskilstuna vecka 13. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Eskilstuna

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp