VALT JOBB

CIO


Ansök här

CIO till Green Cargo

Vi söker dig som vill vara med och skapa framtidens Green Cargo i rollen som CIO.

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Vi är Sveriges i särklass mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande. Vi erbjuder hållbar logistik – transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara. Alltid i kombination med den omfattande kompetens vi har byggt upp över åren. Green Cargos erbjudande till kunder och kollegor är ett med hjärta och hjärna. Vill du bli en del av oss? Läs mer på www.greencargo.com.

Dina arbetsuppgifter

Som CIO ansvarar du för befintlig leverans, utveckling samt IT-driven affärsutveckling. Din organisation består av 25 medarbetare fördelat på 4 grupperingar. IT- miljön är outsourcad och organisationen karakteriseras av beställarförmåga. Green Cargo står inför en transformation och ambitionen är att förse verksamheten med effektiva och verksamhetsanpassade IT-lösningar i den pågående förändringsresa som nu genomförs som ett verksamhetsöverspännande initiativ. Det kommer att vara kritiskt att IT-funktionen verkar som en möjliggörare för att Green Cargo ska nå sina mål.

Ditt ansvar är att säkerställa din domän och att proaktivt och innovativt bidra till hela verksamhetens transformation, fortsatta utveckling och digitalisering genom engagerat arbete i företagets ledningsgrupp. Du driver och säkerställer IT leveranser inom hela verksamheten alltid i nära samarbete kollegor inom IT och andra verksamhetsdelar. Du ingår som medlem Green Cargos ledningsgrupp och rapporterar till företagets nytillträdda VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • gedigen erfarenhet att verka som ledare med både personal- och budgetansvar
  • erfarenhet att driva förändring och digitalisering av verksamheter
  • erfarenhet av en outsourcad IT verksamhet
  • erfarenhet av operativt arbete inom IT
  • relevant akademisk utbildning inom IT, eller motsvarande arbetserfarenhet
  • professionell kunskap i svenska och engelska.

Vi söker dig som är prestigelös, uthållig och pragmatisk. Du är utvecklingsorienterad, van att driva värdeskapande förändring och har ett strategiskt förhållningssätt. Vi vill gärna att du har erfarenhet av IT leverans inom företag med stora verksamhetsflöden och komplexa verksamhetsprocesser gärna inom logistik, transport eller industri.  Du är affärsmässig och drivs av att bidra till företagets utveckling och lönsamhet. Du är en lyhörd och ödmjuk ledare som motiverar och engagerar dina medarbetare. Du är flexibel i ditt sätt tar dig an nya utmaningar med trygghet, mod och med en positiv attityd.

Kontakt

I denna rekrytering samarbetar Green Cargo med Edge of Talent. Frågor om tjänsten besvaras av rekryteringskonsult Ulrika Wörding på telefonnummer 0709-409740.

Ansökan

Du söker anställningen via Edge of Talents rekryteringssystem sista ansökningsdag är 2019-02-28.

Välkommen med din ansökan!

Stockholm

Green Cargo

Ansök senast 2019-02-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp