VALT JOBB

Digital projekthantering - Datasamordnare


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Digitalprojekthanterare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som datasamordnare kommer du att arbeta som funktionellt stöd till investeringsprojekten så att digital projekthantering utförs enligt ställda krav och rutiner samt säkerställa att kravställande och leveranser i konsult- och entreprenaduppdrag sker enligt Trafikverkets krav och behov.

Du medverkar bland annat i att ta fram uppdragsbeskrivningar. Dessutom kan det i rollen ges möjlighet att medverka vid utveckling av BIM i investeringsprojekt och fungera som stöd i förvaltning och utveckling av kravdokument. Du kommer att medverka i utvecklingen av ett nationellt arbetssätt och omvärldsbevakning samt delta i nationella arbetsgrupper. Dina kollegor består av andra datasamordnare, mätningsingenjörer, IT-strateger, intelligenta trafiksystemsspecialister (ITS) och specialister inom trafik under byggtid (Mobility Management).

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av och kunskaper om BIM i projekteringssammanhang samt erfarenhet av att arbeta med kravhantering
  • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer så som Chaos, IDA/ProjectWise, SharePoint, AutoCAD och Microstation
  • har erfarenhet av standardiseringsarbete
  • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt
  • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och/eller järnväg i flera skeden (planering, byggande, relationshandlingar och avslut) eller likvärdig
  • har körkort för personbil.

Som person ser vi gärna att du är nyfiken, kan utmana och tänka nytt i kombination med ansvar, analys och eget driv. Då arbetet innebär kontakter både internt och externt är det också viktigt att du är lyhörd, samt har en god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Placeringsorter: Gävle, Sundsvall, Härnösand och Borlänge

Intervjuer kommer att ske i Gävle 24-26 juni. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Gävle

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-07


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp