VALT JOBB

Digital projekthantering, Datasamordnare


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Specialist inom digital projekthantering i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Vi arbetar med utredningar och analyser från projekt och på övergripande Trafikverksnivå. Vi arbetar också med erfarenhet- och omvärldsbevakning för att ge det bästa stödet till varje projekt och dess projektledning.

Inom digital projekthantering har vi olika roller: digital projektsamordnare, datasamordnare, BIM-samordnare, BIM-specialist, GIS-specialist och specialist inom kravhantering.

Vi söker nu datasamordnare till ERTMS

European Rail Traffic Management System (ERTMS) är ett EU-gemensamt signalsystem. Trafikverket ansvarar för införandet i Sverige. Vi gör det i nära samarbete med branschen. ERTMS innebär ett teknikskifte på den svenska järnvägen. Vi går från ett äldre system med skiftande teknik in i ett standardiserat och digitaliserat system. Den gamla signalanläggningen börjar på vissa sträckor nå sin tekniska livslängd och reservdelar är svåra att få fram. Mer information om projektet hittar du här:

https://www.trafikverket.se/for-dig-i-branschen/teknik/ny-teknik-i-transportsystemet/Trafikstyrningssystemet-ERTMS/Om-ERTMS/

Inom digital projekthantering hanteras strukturerad och sökbar information, tydliga arbetssätt samt kvalitetssäkring av data och handlingar. Digital projekthantering följer hela processen från planering till avslut och överlämning till förvaltning.

Du kommer att arbeta som stöd till våra Stora projekt. Säkerställer att information från konsulter och entreprenörer levereras så att de passar Trafikverkets olika förvaltningssystem och att informationen är möjlig att återanvända. Din huvudsakliga arbetsuppgift är att samordna den digitala informationshanteringen. Du är sakkunnig samt sammanhållande gällande arbetssätt, informationsinsamling, informationsdelning och informationsåtkomst och säker informationshantering samt att tillse att detta följs.

Vi söker dig som

 • har civilingenjörs- eller högskoleexamen, alternativt annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har några års erfarenhet av att arbeta med digital projekthantering/dokumenthantering
 • har erfarenhet av att arbeta med behörigheter, flöden, metadata och CAD
 • har erfarenhet av att arbeta i programmiljöer såsom PDB/ProjectWise, SharePoint
 • kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skift

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt inom väg och järnväg
 • har god kunskap om projektering i stora infrastrukturprojekt som omfattar flera skeden (planering, byggande, relationshandlingar och avslut)
 • har erfarenhet och kunskap i konsult- och entreprenadjuridik
 • har erfarenhet och kunskaper om CAD-metodik/BIM i projekteringssammanhang
 • har erfarenhet av att arbeta med kravhantering och uppföljning av dessa
 • har erfarenhet av strategiskt tänk vad gäller digital projekthantering

Vi söker dig som har god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt och har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren och kan också. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer.

Du drivs av utveckling och ständiga förbättringar, är öppen för förändringar och ser innovativa lösningar. Du är initiativtagande och ser självständigt vad som behöver göras och agerar därefter och har förmåga att förmedla dina och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Placeringsort: Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-08


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp