VALT JOBB

Eldriftingenjör


Ansök här

Vi på Trafikledning arbetar proaktivt för att resenärer och trafikanter samt näringsliv ska få ökade möjligheter att bättre planera och genomföra sin resa. Vår verksamhet har både nationellt och regionalt fokus med många roller som arbetar med trafikslagsövergripande uppgifter. På Trafikledning kan du verkligen bidra till att skapa förtroende för Trafikverket och samhällsutvecklingen! Trafikledning leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att se till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Vill du arbeta som Eldriftsingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På Trafikledning jobbar vi i händelsernas centrum dygnet runt med tekniska system och många kontaktytor för att skapa ordning i trafiken. Vi leder och övervakar trafiken på 98 400 km statliga vägar och 12 000 km statliga järnvägar. Det är vår uppgift att bidra till att våra vägar är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell. På Trafikledning ger vi service dygnet runt, året om - för att skapa goda möjligheter för resenärer, trafikanter och godstransporter.

Som Eldriftingenjör arbetar du med övervakning och styrning av kraftförsörjningsanläggningar för järnvägsdrift. Du samarbetar med övriga operativa roller inom Trafikverket samt med entreprenörer och räddningstjänst. Du arbetar med IT-baserade system i vår eldriftcentral. Du arbetar i en operativ miljö med såväl övervakning, kopplingar i anläggningen samt med planering och analys av kraftförsörjningen. Genom en väl fungerande eldrift bidrar du till ökad punktlighet för tågtrafiken och för säkra arbeten i infrastrukturen. Till dina arbetsuppgifter hör även eldriftplanering som innefattar planering av kommande arbeten på kraftförsörjningsanläggningen samt upprättande och granskning av driftorder. Arbetet är enligt skiftgående schema dygnet runt och årets alla dagar.

Som Eldriftingenjör inom Trafikverket får du en gedigen utbildning som omfattar cirka nio månader. Utbildningen genomförs till vissa delar i Ängelholm samt i övriga delar av landet.

Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där det är högt till tak, god arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter, friskvårdsbidrag, marknadsmässiga löner samt en möjlighet till att påverka utvecklingen på din egen arbetsplats genom att arbeta med ständiga förbättringar. Vi har en arbetsplats där vi arbetar för att individerna skall må bra, trivas och att det finns en god arbetsmiljö då detta är grunden för att individen skall kunna genomföra ett bra arbete.

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom elteknikområdet alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom elkraftsområdet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har svenskt medborgarskap

För att lyckas i rollen ser vi att du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du har förmåga att arbeta konstruktivt och behålla ditt lugn även i stressade situationer. Du har god kommunikationsförmåga, har förmåga att planera och strukturera, samt god samarbetsförmåga.

I den här rekryteringsprocessen ingår webbbaserade urvalstester, tester på plats, intervjuer och hälsoundersökning i Göteborg. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi använder mail för att göra utskick och kallelser, så vänligen kolla din mail regelbundet under denna tid.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Vi ser fram emot din ansökan! 

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-18


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp