VALT JOBB

Elkrafttekniker


Ansök här

Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du en noggrann Elkrafttekniker med fokus på säkerhet? Då kan du vara Infranords framtida medarbetare på Region Syd.

 

Arbetsuppgifter:

Som Elkrafttekniker kommer du att ingå i kraftaffären ”Drift och Underhåll icke Linjebunden Kraft Väst” som arbetar med anläggningar för kraftförsörjning som huvudinriktning men även vid behov till övriga gruppen eltekniker. Arbetet med kraftförsörjningsanläggningar innebär både drift och underhåll samt felavhjälpning på roterande och statiska omformare, högspänningsställverk med tillhörande utrustning, reläteknik, övriga kraftanläggningar för järnvägsdriften samt fjärrstyrningssystem. I arbetsuppgifterna ingår periodiska och fortlöpande tillsyner, förutbestämt underhåll.

Det finns utvecklingsmöjligheter i mindre projekt, om- och nybyggnation samt provning och driftsättning av hela anläggningar eller anläggningsdelar. Detta innebär alltså att arbete sker både på hög- och lågspänningsanläggningar, styr- och reglerutrustning samt system för övervakning och larm. Bland arbetsuppgifter kan det komma att ingå att följa upp och analysera fel och andra oönskade händelser i anläggningarna. Trafiksäkerheten är direkt beroende av att anläggningarna fungerar och därför är arbetet ansvarsfullt och säkerheten sätts alltid främst.

Som Elkrafttekniker på Infranord ansvarar du för att:

  • Säkerställa hög kvalitet i det arbete du gör
  • Efterleva god affärsetik i mötet med kunder
  • Vara en god förebild som bidrar till en bra arbetsmiljö där alla respekteras för den de är
  • Ansvara för att hantera och korrigera avvikelser som uppstår inom ansvarsområdet
  • Säkerställa att arbetet utförs enligt lagar, föreskrifter och rutiner som styr genomförandet av våra uppdrag

Som Elkrafttekniker på Infranord är du en viktig del i att bygga en kultur med fokus på säkerhet, arbetsmiljö och bra kundbemötandet.

Vi söker nu Elkrafttekniker till östra och västra Sverige.


Kvalifikationer
:

Vi söker dig som har gymnasieutbildning med inriktning EL (elkraft) eller motsvarande erfarenhet samt praktiskt arbete från arbete på liknande anläggningar. Tidigare erfarenhet av arbete med brytare, frånskiljare, transformatorer, lindningskopplare, termografering om AMS är meriterande samt ESA-utbildning. För att trivas i denna roll tror vi att du är resultatinriktad, gillar att samarbeta samt är kreativ och ser möjligheter före problem. Hög serviceanda är en viktig egenskap liksom samarbetsförmåga. Vi kommer vid urvalet att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Du har möjlighet att vara flexibel eftersom resor, beredskap i hemmet samt helg- och nattarbete förekommer. Du måste även ha möjlighet att arbeta på annan ort när verksamheten kräver det. B-körkort är ett krav, BE- och utökad B-behörighet är meriterande.

För tjänsten ser vi god flexibilitet och service som viktigt för att kunna leverera det vi utlovar till våra kunder. Vi lägger därför stor vikt vid att du är uppmärksam och noggrann och sätter säkerhet främst. Du har även vana att planera, genomföra och följa upp samt att säkerställa leverans i enlighet med satta mål och tidsramar.

Många arbetsuppgifter kräver god fysik och en godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst genomförs innan beslut om anställning fattas. Vi strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är välkomna till oss.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Fackliga kontaktpersoner:
Seko: Anette Lindqvist 010-121 2372
Saco-tj: Hans Tjärnén 010-121 6880
ST: Roland Bång 010-121 2472
Ledarna: Peter Mattsson 010-121 1624

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord – Spåret till framtiden. 

 

Östra och västra Sverige

Infranord

Ansök senast 2019-03-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp