VALT JOBB

Enhetschef Distrikt Nord


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Enhetschef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdet Investering arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som enhetschef på Trafikverket i Umeå får du en mycket viktig roll i utvecklingen av infrastrukturen i Norra Sverige. Du kommer också ansvara för styrning och ledning av ditt team bestående av projektledare, projektingenjörer. Du kommer ingå i ledningsgruppen för Distrikt Nord på Investering.

Vi startar upp en ny enhet i Umeå som du ska leda och får möjlighet att forma. Vi har en befintlig grupp medarbetare som är placerade i Umeå, och planen är att gruppen ska växa för att kunna hantera ökade volymer under de närmsta åren.

Ditt ansvar är att säkerställa att projekterings- och byggverksamheten genomförs på ett effektivt, strukturerat och affärsmässigt sätt. Detta uppdrag bedrivs genom att vara en tydlig och renodlad beställare gentemot våra leverantörer och samarbetspartners.

I rollen som enhetschef leder du ditt team, bestående av anställda medarbetare och konsulter, genom att gå före och inspirera. Du klargör riktning och sammanhang och skapar förutsättningar för utveckling.

Du ansvarar för att projekten genomförs till rätt innehåll inom anslagna tids- och kostnadsramar. Du har fullt personalansvar samt arbetar för att utveckla varje enskild medarbetare och gruppens arbetssätt. Med verksamheten i fokus rapporterar och föreslår du förbättringar samt följer upp att arbetet sker i enlighet med uppsatta mål.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleexamen om minst 180hp (120p) med inriktning teknik, samhällsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
  • har flera års erfarenhet av arbete i ledande befattning

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet från bygg- eller anläggningsbranschen alternativt erfarenhet av samhällsutveckling
  • i ditt ledarskap haft ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och kvalité
  • har arbetat inom en större organisation
  • har erfarenhet av entreprenadjuridik och varit ombud i bygg- eller anläggningsprojekt

Du är en god kommunikatör, har god samarbetsförmåga och är duktig på att strukturera och följa upp ditt arbete.

Som chef i Trafikverk har du ett kund- och resultatorienterad arbetssätt samt ett etiskt och moraliskt förhållningssätt. Vi söker dig som har förmåga att sätta din egen verksamhet i relation till övrig verksamhet inom verksamhetsområdet och Trafikverket. Du har förmåga att leverera goda resultat i en verksamhet i förändring, där stora krav ställs på samarbete internt och externt.  Du motiveras av att leda, åstadkomma resultat tillsammans med andra och bidra till att de kan växa och utvecklas. Genom att inspirera och involvera skapar du engagemang och delaktighet. Du har en hög integritet och god problemlösningsförmåga. Som person är du målmedveten, resultatorienterad och affärsmässig.

Då resor i arbetet förekommer krävs B-körkort.

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Umeå

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-21


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp