VALT JOBB

Enhetschef Trafiksäkerhet Väg


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som chef i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

För en nytänkande ledare finns nu möjlighet att leda ett team av ledande experter och specialister inom trafiksäkerhetsområdet. För dig som drivs av att leda samverkan i en föränderlig miljö är det här en mycket spännande roll.

Rollen som enhetschef är placerad i vårt verksamhetsområde Planering och inom avdelningen Transportkvalitet. Avdelningen har två enheter för trafiksäkerhet varav den lediga rollen finns på enheten Trafiksäkerhet Väg. Enheten levererar expertkunskap inom trafiksäkerhet på väg samt har ansvar för bl.a. nationell samverkan för nollvisionen och Vision Zero Academy, ett kunskapscentrum inom nationell och internationell trafiksäkerhet. 

Som enhetschef är ditt uppdrag att utveckla denna verksamhet vidare och på ett effektivt sätt leda samverkan, såväl internt som externt. För att nå dit ser vi att du banar väg för ditt team och skapar förutsättningar för goda prestationer. Som ledare bidrar du med kundfokus, en stor portion energi och ett tydligt fokus på trafiksäkerhetsfrågorna. En av dina utmaningar som enhetschef är att säkerställa att projekt drivs och avslutas på ett framgångsrikt sätt.

Som enhetschef sitter du i ledningsgruppen för avdelning Transportkvalitet.

Vi söker dig som har

- universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom ett för tjänsten relevant område eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- flerårig chefserfarenhet
- god kunskap inom trafiksäkerhetsområdet

Det är meriterande om du har erfarenhet från fordonsindustrin och/eller näringslivet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med organisationsutveckling och ständiga förbättringar. För rollen som enhetschef söker vi dig som är lika nytänkande som resultatorienterad. Du trivs i en extrovert ledarroll där samverkan är ett av dina fokusområden, samtidigt som du har en affärsmässig och professionell framtoning. Ditt ledarskap kännetecknas av starkt driv och engagemang tillsammans med en stark kommunikativ förmåga. Vi ser det som en självklarhet att du brinner för att utveckla såväl team som medarbetare.

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du är resultatorienterad och driven för att få effekt av det vi gör. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas. Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på fyra år. Intervjuer kommer hållas i Solna. Du som reser från Kristianstad eller Borlänge får ersättning för din resa.

I denna rekrytering samarbetar vi med Source Executive. För ansökan hänvisar vi till leverantörens hemsida, https://source-executive.positionett.se/assignment.php?id=4204#top.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp