VALT JOBB

Förvaltare av projektportalen


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Förvaltare Projektportalen i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverkets projektportal har ca 4700 aktiva Investerings- och Underhållsprojekt och ca 20 000 enskilda användare. Systemet är ett verksamhetskritiskt system och i drift 00-24. Portalen omfattar styrning och stöd för verksamhetsområdena Underhåll, Investering, Stora projekt och IKT samt intressenter Planering, Trafikledning och Inköp o Logistik. Portalen utgör vår samarbetsyta för beställare och leverantörer (konsulter och entreprenörer). Nu söker vi en Förvaltare som ska arbeta med styrning och ledning av förvaltningen av Trafikverkets Projektportal

 

Arbetsuppgifterna är bl a:

 • Verksamhetsplanering och upprätta förvaltningsplan
 • Budget, prognos och uppföljning av ingående delar
 • Ledning av team om ca 20 personer spridda geografiskt
 • Hantering och prioritering av förbättringsförslag i tex. C2
 • Verksamhetsnära kravhantering och samarbete med tekniknära förvaltning
 • Kommunikation med användargrupper, styrgrupp och ledningsgrupper
 • Ansvar och styrning av användarstöd
 • Avrop och upphandling av leverantörer och konsulter
 • Avtalshantering och kontraktsuppföljning

 

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning mot väg- och vatten eller kvalitet, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
 • har flera års erfarenhet av ledarskap, antingen som linjechef, arbetsledare, uppdragsledare eller projektledare
 • erfarenhet av förvaltning och verksamhetsutveckling i myndigheter eller stor organisation
 • erfarenhet av hantering av verksamhetskritiska system
 • goda kunskaper om systemsamband och etablerade IT-processer
 • har erfarenhet av förvaltning av applikationer i SharePoint.

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektverksamhet i anläggningsbranschen.

Som person är du en lyhörd, effektiv och samarbetsvillig problemlösare. Vi ser att du trivs i den kommunikativa rollen då tjänsterna innebär mycket kontakter, både internt och externt. Du är ansvarsfull och förtroendeingivande i din roll som ledare, och har ett kommunikativt och relationsskapande ledarskap. Du är en analytisk problemlösare med goda kunskaper av att uttrycka dig i det svenska språket, i både tal och skrift.

Annan tjänstgöringsort kan diskuteras. 

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-06-04


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp