VALT JOBB

Förvaltare IT system Basunderhåll Väg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som Förvaltare IT system i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Vill du vara en del i utvecklingen av Basunderhåll Väg och där arbeta med IT system? Det grundläggande underhållet på väg som bla säkerställer framkomlighet, trafiksäkerhet och krishantering via skötsel och avhjälpande underhåll kallas Basunderhåll och upphandlas i geografiska områden över hela landet. Kopplat till detta har vi ett antal IT system med tillhörande applikationer.

Vi söker en Förvaltare IT- system Basunderhåll väg med ett samordnande ansvar för IT systemen inom Basunderhåll väg till enheten Tillstånd Väg.

Inom gruppen som arbetar med Basunderhåll Väg finns bla ansvariga förvaltare för de olika IT- applikationerna där även du kommer att vara förvaltare av ett eller några applikationer. Som Förvaltare IT- system utformar och säkerställer du ändamålsenligt och effektivt stöd till verksamheten. Dina mål är att på ett kostnadseffektivt sätt arbeta i enlighet med förvaltningsplanen. Förvaltare IT system har det ekonomiska ansvaret att följa upp så leveranserna sker enligt fastställd budget för uppdraget Bas Väg IT-stöd. Du ger underlag och tillsammans med förvaltningsledare Basunderhåll Väg utarbeta och ta fram en gemensam förvaltningsplan för IT- applikationer.

Andra arbetsuppgifter är att planera, samordna och leda den dagliga förvaltningen av IT-lösningarna. Detta görs tillsammans med respektive förvaltare samt med IT- enheten. Du ansvarar också för att leda olika projekt, ta fram underlag, rapporter och redovisningar till verksamhet såväl inom som utanför Trafikverket samt stötta andra delar utöver Basunderhåll Väg. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg deltar du i förvaltningsgrupp BAS vägs arbete med att utveckla och implementera nationella arbetssätt, metoder och mallar. Som Förvaltare IT system Basunderhåll väg arbetar du nära underhållsdistrikten för att effektivt kunna utveckla och förbättra underhållskontraktet och tillhörande IT-Applikationer. Vid behov så är du med i olika utvecklings- och forskningsprojekt.

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen 180 hp (120 p) med inriktning mot IT exempelvis systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet inom IT infrastruktur eller systemutveckling alternativt motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har kunskap inom vägteknik
  • har kunskap om förvaltningsmodell PM

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska, eftersom att upprätta skriftliga rapporter och beskrivningar tillhör vardagen.

Som person är du strukturerad, och sedan tidigare van att planera och samordna. Att lösa problem ser du som en spännande utmaning och du har också lätt för dig i samarbetet med andra.

Arbetet innebär en del resande inom Sverige då tjänsten är nationellt placerad.

B-körkort är ett krav.

Intervjuer kommer att hållas på Trafikverkets kontor i Solna.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-04-01


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp