VALT JOBB

Funktionschef


Ansök här

Funktionschef till SJ Trafikledning

Om SJ Trafikledning

Den operativa verksamheten inom Trafikledningen är tillgänglig hela trafikdygnet för att kunna stödja och kvalitetssäkra leverans till kund. Ambitionen och inriktningen är att skapa en tydlig och starkt kundfokuserad Trafikledning som alltid kan fatta riktiga beslut kring normala och onormala trafiklägen.

SJ Trafikledning ansvarar för att driva trafiken på ett kvalitativt sätt och verkar för de kundlöften som vi på SJ utlovat. Som Funktionschef har du ett dynamiskt arbete, där ett aktivt ledarskap inom teamet är viktigt för att uppnå en kvalitativ produkt för våra kunder. Du kommer att ingå i ett team med bred kompetens och som ser tempoväxlingar i arbetet som en välkommen utmaning.

Arbetsuppgifter ansvarsområden

I rollen som Funktionschef är du ansvarig för medarbetare och funktion inom en eller ett par områden på SJ Trafikledning. Du har tydligt kundfokus och leder och samordnar funktionens arbete på ett kvalitativ och effektivt arbetssätt. Du ansvarar för att utveckla processer, metoder, verktyg och rutiner för funktionen. I rollen ingår också ett tvärfunktionellt arbete i form av högt samarbete med övriga produktionsnära enheter på SJ så som exempelvis Service, Kommunikation, Försäljning och Fordon. Du kan komma att deltaga i projektarbeten i olika former för utvecklingen av SJs processer Som Funktionschef ansvarar du också för utveckling av medarbetarna. Tjänsten kan även innebära beredskap som operativ chef.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har examen från högskola/universitet eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 5 års arbetslivserfarenhet med erfarenhet som ledare inom operativt ledningsarbete. Erfarenhet inom verksamhetsutveckling är väl meriterande.

Kvalifikationer och personliga egenskaper

  • Du har god vana att hantera komplexa situationer
  • Du har en hög analytisk kapacitet
  • Du är väl strukturerad samtidigt som du är bra på att kombinera det med flexibilitet
  • Du är van vid att leda, motivera, coacha och utveckla andra
  • Du är en mycket god kommunikatör på svenska och engelska
  • Du har god förmåga att agera affärsmässigt med kundfokus och utveckla organisation och processer tillsammans med andra kollegor
  • Du har stor vilja och förmåga att skapa och utveckla ett gott samarbetsklimat

Om anställningen

Tjänsten avser ett vikariat på 18 månader med tillträde enligt överenskommelse.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Stefan Holmlund, Kontorschef Trafikledning Stockholm, 070-0032204

David Lang, HR Verksamhetspartner, David.Lang@sj.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-05-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp