VALT JOBB

Gruppchef (vikariat)


Ansök här

Gruppchef till Green Cargo Göteborg (vikariat)

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Vi är Sveriges i särklass mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande. Vi erbjuder hållbar logistik – transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara. Alltid i kombination med den omfattande kompetens vi har byggt upp över åren. Green Cargos erbjudande till kunder och kollegor är ett med hjärta och hjärna. Vill du bli en del av oss?

Vill du vara en del av Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik? Har du erfarenhet av att leda en organisation i förändring såväl operativt, taktiskt som strategiskt? Då kan det här vara jobbet för dig!

Driftområde Syd består av ca 450 medarbetare (bangårdspersonal och lokförare) och sträcker sig från Uddevalla i norr till Trelleborg i Söder samt trafiken till och genom Danmark. Området är uppdelat i sju gruppchefsområden och som stöd i området finns även ledningsstöd, produktionsutvecklare, verksamhetsstöd säkerhet och HR Business Partner.

Green Cargo söker nu en vikarierande gruppchef till Göteborg som kan fortsätta leda vår förändringsresa mot järnvägslogistik i världsklass. Du kommer att ha en viktig roll inom driftområdet, där du är operativt ansvarig för en av Sveriges största rangerbangårdar i Sävenäs, Göteborg.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen förutsätter det att du har erfarenhet av ledarskap, personalansvar samt budget- och resultatuppföljning. Du har sannolikt arbetat med produktion inom industri eller från någon annan logistik- och transportintensiv verksamhet.

Green Cargo är mitt i ett omfattande förbättringsprogram som syftar till att skapa effektiva och stabila processer som gynnar både Green Cargo, våra medarbetare och våra kunder. Gemensamt skapar vi en plattform för ständiga förbättringar och en kultur som uppmuntrar förändring och som gruppchef är du högst involverad i förbättringsarbetet och utvecklingen av Green Cargo.

Placeringsort är Göteborg och anställningen är ett vikariat på 12 månader med start 1 december.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Säkerställa att dina 50 medarbetare har rätt förutsättningar för att lyckas med sina arbetsuppgifter
 • Arbetsmiljöansvar med ansvarig för säkerhet och systematiskt arbetsmiljöarbete
 • Personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och rekrytering
 • Följa upp och analysera nyckeltal och trender
 • Leda daglig styrning-möten

Främja ett enligt arbetssätt genom att arbeta med efterlevnad av rutiner och instruktioner. Tillsammans med dina medarbetare leda förbättringsinitiativ med hjälp av bland annat systematisk problemlösning

Kvalifikationer

Du har relevant akademisk examen, gärna inom ekonomi och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och därför förvärvat dina kunskaper inom området på annat sätt gärna från transport- och logistikbranschen. Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledningsarbete inom processer och ledningssystem. Vi ser det som en fördel om du har arbetat i en produktionsorganisation där ett systematiskt förändringsarbete har bedrivits. Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Du behärskar såväl svenska som engelska flytande.

Personliga egenskaper

Du är en drivande, positiv och prestigelös ledare som blickar framåt och arbetar proaktivt och lösningsorienterat. Du är mål- och resultatinriktad, tar stort ansvar för dina arbetsuppgifter, är uthållig samt håller god kvalitet på det arbete som du utför. Vidare har du en analytisk förmåga samt är strukturerad och noggrann. Då du kommer ha många kontakter, både internt och externt, bör du ha en hög social kompetens och en förmåga att bygga och vårda nätverk på olika nivåer. Vidare bör du ha en mycket hög kommunikativ förmåga, både i tal och skrift.

Urval sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum som är 30 oktober så vänta inte med din ansökan – sök idag!

Varmt välkommen med din ansökan!

Bra förmåner för dig

 • Ersättning för läkarvård och läkemedel
 • Pension och försäkringar enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Rabatt hos våra partnerföretag
 • Utbildning & utveckling via vår interna plattform
 • På Green Cargo är trivseln och stoltheten hög
 • Stora möjligheter till karriärutveckling
 • De flesta väljer att stanna länge hos oss
 • Vi hjälper svenskt näringsliv att nå miljömålen

Om företaget

Green Cargo är en hållbar logistikpartner och en viktig del av skandinaviskt näringsliv. Över 95 procent av vårt transportarbete sker med eltåg där klimatpåverkan är mycket nära noll. Varje dygn kör vi 400 godståg och ersätter dagligen runt 9 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi närmare 300 platser i Sverige, Norge och Danmark och med partners når vi hela Europa. Green Cargo ägs av svenska staten. Vi transporterar 22 miljoner ton gods, har 1 800 anställda och en årsomsättning på 4,1 miljarder SEK (2019). www.greencargo.com

Kontaktperson

Pehr Larsson

Skicka email

Göteborg

Green Cargo

Ansök senast 2020-10-30


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp