VALT JOBB

Rekryterare och utbildningssamordnare


Ansök här

Rekryterare och utbildningssamordnare

Trivs du med att driva projekt i en bred och varierad roll inom HR att skapa rutiner, stötta chefer och arbeta nära verksamheten?

Då har vi en tjänst för dig! Vi söker nu en rekryteringsansvarig som också är utbildningssamordnare. Vi utökar nu vår HR-avdelning med en ny tjänst som ska hjälpa oss med resursförsörjning av lokförare och förare i växlingstjänst. Tjänsten omfattar heltid och är placerad på huvudkontoret i Solna. Resor i tjänsten förekommer då vi är verksamma i hela landet. Vi söker dig som är positiv och engagerad med fokus i samverkan med engagerade kollegor i en varierad HR-roll med mycket ansvar.

Rekryteringsansvarig och utbildningssamordnare

Som rekryteringsansvarig och utbildningssamordnare blir ditt ansvarsområde att strukturera planering av resurser för rekrytering och anställningsförfarande. Som utbildningssamordnare arbetar du såväl externt som internt i företaget. Du samarbetar med kollegor i branschen bl a avseende gemensamma delar av branschens lokförarutbildning samt samordnar dess praktikplatser (LIA) inom Green Cargo. Dina kontaktytor internt är chefer i Operations – Driftområden, Planeringsavdelning, Produktionsskolan samt Kommunikationsavdelning och medarbetare inom HR. Du kommer ingå i vårt HR-team.

Ditt ansvar

  • Resursförsörjning av lokförare och förare i växlingstjänst för Green Cargo.
  • Att samordna produktionens rekryteringsbehov av lokförare, Green Cargo del av YH lokförarkoncept bl a avseende praktikplatser (LIA). I rekryteringssituation matchar du LIA-elever med Green Cargo behov.
  • Du är Green Cargo kontaktperson i samspel med YH lokförarskolor, och sitter i förarutbildningarnas ledningsgrupp som representant för Green Cargo såväl som en del av branschen. Under löpande utbildningar samordnar du besök i klasserna och marknadsför Green Cargo gentemot eleverna.
  • Branschsamordning av lokförarutbildning sker via Svenskt Näringsliv – Almega Spårtrafikföretagen. Du är Green Cargo kontaktperson och representerar företaget i dess utbildningsråd.
  • Du utvecklar effektiva processer för arbetet avseende rekryteringsstrategi, annonsering, leverantörsval, urval, lagstadgade undersökningar, intervjuer, referenstagning mm.

Att ansvara för praktikplatser (LIA) innebär

Att du är Green Cargo kontaktperson i samspel med YH lokförarskolor och sitter i förarutbildningarnas ledningsgrupp och representerar Green Cargo såväl som en del av branschen. Du kommer tillsammans med verksamheten sätta mål och ansvara för uppföljning av dessa. Du initierar behov av fler eller färre handledare och bevakar att fastställd plan följs samt ansvarar för att mallar – verktyg - processbeskrivning uppdateras och driver förändringar inom området.

Din bakgrund

Vi tror att du har en HR-utbildning och har arbetat med rekrytering och är van att driva projekt. Du är väl förtrogen med myndighetskrav och har arbetat med eller har haft liknade roll i ett annat företag, eller som utbildningssamordnare inom YH. Din profil präglas av engagemang och förmåga att både starta, genomföra och följa upp processer i arbetet. Du är strukturerad, kan fatta beslut, är social och utåtriktad. Du kan samarbeta, är lösningsinriktad och brinner för utveckling.

Vårt erbjudande

Förutom lön och anställningsvillkor enligt kollektivavtal, erbjuds möjlighet att forma rollen. Vi är i en spännande fas med förändringar och förbättringar och din tjänst är en del i satsningen framåt. Du får många härliga kollegor att jobba med som vill göra skillnad och som kommer bidra med mycket kunskap och stöd. Green Cargo är ett företag som sätter säkerheten främst, har stort miljöengagemang och är en god arbetsgivare. Tycker du att vi känns rätt för dig ser vi fram emot att du söker tjänsten. Det gör du med ett personligt brev och ditt CV som du registrerar via vår hemsida senast den 5 augusti.

Välkommen med din ansökan!

Green Cargo utvecklar och levererar effektiv och hållbar järnvägslogistik i ett nätverk som når ut över hela Sverige och den europeiska kontinenten. Vi är Sveriges i särklass mest erfarna aktör inom järnvägslogistik och ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande. Vi erbjuder hållbar logistik – transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara. Alltid i kombination med den omfattande kompetens vi har byggt upp över åren. Green Cargos erbjudande till kunder och kollegor är ett med hjärta och hjärna. Vill du bli en del av oss? Läs mer på www.greencargo.com.

Stockholm

Green Cargo

Ansök senast 2019-08-05


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp