VALT JOBB

Gruppchef Borlänge


Ansök här

Gruppchef till Green Cargo Borlänge

Green Cargo bär tillväxten, välfärden och jobben på företagets hjulaxlar. Green Cargo är logistikföretaget som bland annat kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Pålitligt, tryggt och på utsatt tid.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Vi har 360 lok och 5000 vagnar.

Green Cargo jobbar mot visionen Järnvägslogistik i världsklass och söker därför medarbetare som vill vara med på den resan. Hos Green Cargo har du tillgång till förmåner som till exempel friskvård, kompetensutveckling och möjlighet till avancemang inom företaget. Läs mer på www.greencargo.com.

Dina arbetsuppgifter

Gruppchefen ansvarar för att produktionen sker resurseffektivt och motsvarar vårt kundlöfte. I ansvaret ingår att säkra att leveransen genomförs säkert och enligt lagstiftning, regler och korrekta arbetsmetoder. Gruppchefen har personal- och resultatansvar och rapporterar till och biträder Driftområdeschef.

Tillsammans med planeringsavdelningen ansvarar du för en effektiv bemanningsplanering. Du säkerställer rätt kompetens och resurser på kort och lång sikt samt säkerställer att medarbetarna kan ta ansvar för sitt uppdrag, sina mål och sin kompetensutveckling. Genom att skapa motivation och engagemang bidrar du till att skapa en utvecklande arbetsplats. Du bryter ned handlingsplaner och mål till grupp/individnivå och följer kontinuerligt upp resultat.

Du driver och ansvarar för arbetsmiljö- och hälsoarbetet i din grupp, säkerställa att olyckor, tillbud och förhållanden rapporteras och utreds. Dessutom samverkar du med arbetstagarorganisationer inom ditt arbetsområde. Som gruppchef stödjer du och utvecklar dina medarbetare för att kunna driva förändringsprocesser och kvalitetsarbete framåt.

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda människor, gärna inom logistik eller transportbranschen. Har du erfarenhet av järnvägsproduktion är detta meriterande likaså om du har eftergymnasial utbildning. 

Som ledare har du ett coachande förhållningssätt och är intresserad av att arbeta med och utveckla både dina medarbetare och dina kollegor. Med ditt ledarskap skapar du delaktighet genom dialog och pekar ut riktningen genom att lyssna, återkoppla och följa upp medarbetarnas idéer, prestationer och beteenden.

Du visar engagemang för organisationen och skapar goda relationer och nätverk. Du har förmåga att såväl ta initiativ och arbeta självständigt som att följa instruktioner och processer. Du arbetar produktivt, hanterar krav och har lätt för att fatta beslut, även i pressade situationer. Tjänsten kräver att du har mycket god datorvana och B-körkort.

Vi erbjuder dig en utvecklande tjänst med omväxlande arbetsuppgifter på en arbetsplats där säkerheten för våra anställda och leveransen till våra kunder är i fokus. Läs mer om hur det är att jobba hos oss http://www.greencargo.com/sv/jobba-hos-oss/.

Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning initierat av en provanställning med placeringsort Borlänge. Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Mattias Larsson, chef driftområde Mitt, mattias.larsson@greencargo.com.

Välkommen med din ansökan senast 20 januari!

Borlänge

Green Cargo

Ansök senast 2019-01-20


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp