VALT JOBB

Handläggare ekonomisk skada Kristianstad


Ansök här

Verksamhetsområde Planering svarar för planeringen av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen vad gäller väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Här ligger ansvaret för att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Vill du arbeta som Handläggare ekonomisk skada i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Planering ansvarar för kort- och långsiktig planering av trafik och av åtgärder i den statliga infrastrukturen inom väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Vårt ansvar är att verka för att de transportpolitiska målen för tillgänglighet, säkerhet, miljö och hälsa uppnås. Vi på Planering jobbar nära den politiska arenan och är huvudingången till Trafikverket för medborgare, näringsliv, samarbetspartners och avtalskunder.

Drivs du av att förbättra processer och struktur? Gillar du av att utreda och söka? Då är detta tjänsten för dig!

Den 1 juli 2018 började den nya järnvägstrafiklagen gälla i Sverige. Lagen ger transportörer möjlighet till ersättning när Trafikverket orsakar förseningar, så kallad regressersättning. Du ingår i en grupp av sju handläggare, en samordnare, en utredningsledare samt en sektionschef. Du kommer att arbeta självständigt samt i grupp för att säkerställa att arbetet utförs enhetligt och med god kvalitet.

 

I arbetet som handläggare ekonomisk skada ingår att handlägga, diarieföra och lämna besked i ärenden kopplade till ekonomisk skada på järnvägen. Utredning sker via informationsinsamling i ett flertal olika system. Interna och externa kontakter ingår i arbetsuppgifterna. I arbetet ingår att bidra och delta i utvecklingen av verksamheten.

Resor förekommer i viss mån, särskilt i samband med utbildningar.
 

Vi söker dig som

  • har gymnasieutbildning med ekonomisk eller teknisk inriktning, alternativt annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har tidigare erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden eller motsvarande
  • har god datorvana
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet

Det är meriterande om du

  • kännedom om LUPP, Basun, Lime, Trainplan
  • har erfarenhet av skadereglering inom försäkringsbolag, resebyrå, bank eller motsvarande erfarenhet inom handläggning av ärenden.
  • har erfarenhet av järnväg med inriktning mot avgifter, avtal och/eller trafikledning
  • har juridiska kunskaper inom framförallt skadeståndsrätt

 

För att lyckas i rollen bör du ha en god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har en god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Det är även av vikt att du har en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Som person drivs du av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du arbetar effektivt och uthålligt för att nå mål och uppmärksammar svårigheter och lösningar. Du har en god samarbetsförmåga vilket visar dig genom att du tillsammans med kollegor utarbetar grund för bedömningar och därefter agera utifrån dessa.

Intervjuer kommer att genomföras 20/3, 21/3 samt den 22/3 på Trafikverkets kontor i Kristianstad.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp