VALT JOBB

HR-strateg Arbetsmiljö


Ansök här

Vill du arbeta som HR strateg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. På HR arbetar vi för att skapa en modern och attraktiv arbetsplats, med rätt kompetens på rätt plats i organisationen. Vi har ett strategiskt och funktionellt HR-ansvar för hela Trafikverket och bidrar med stöd och styrning inom HR-området till organisation och chefer. Frågor som kompetensförsörjning, avtal, villkor, arbetsmiljö, hälsa och organisation ingår i vårt uppdrag. Dessutom är det vår uppgift att stärka Trafikverkets ställning som en attraktiv arbetsgivare, för såväl egna som framtida medarbetare. Vår ambition är att skapa en stimulerande arbetsmiljö som präglas av arbetsglädje och engagemang. Låter det spännande?

Som HR-strateg inom Arbetsmiljö kommer du tillsammans med ett team att ansvara för att utveckla och förvalta processen för Trafikverkets strategiska arbetsmiljöarbete. Du kommer utarbeta och följa upp ett systematiskt arbetsmiljöarbete inom såväl det fysiska som organisatoriska och sociala området.  Dina ledaregenskaper kommer hjälpa dig leda och driva projekt och arbetsgrupper för att utveckla arbetsmiljöarbetet strategiskt. Du kommer att ansvara för- och i viss mån genomföra utbildningar inom arbetsmiljöområdet, samt att ha ett avtalsansvar mot våra leverantörer inom området.


 

Vi söker dig som

  • har relevant högskoleutbildning om 180 hp/120 p, gärna med inriktning arbetsmijö, eller annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av att driva strategiska arbetsmiljöfrågor, gärna i en större organisation
  • har erfarenhet av att leda och driva egna projekt.
  • har kunskap och erfarenhet av att ta fram och implementera relevanta verktyg inom arbetsmiljöområdet.
  • har erfarenhet av organisatoriskt och socialt och/eller fysiskt arbetsmiljöarbete på strategisk nivå
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har jobbat som projektledare eller haft ledande befattning.

Egenskaper som  du bör besitta är självgående, pålitlig, social, förtroendeskapande och strukturerad. Du är kommunikativ och har lätt för att skapa och upprätthålla långsiktiga relationer.

Placeringsort: Kristianstad, Borlänge eller Västerås

Intervjuort: Solna

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-25


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp