VALT JOBB

OFP-Tekniker


Ansök här

Nu formerar Infranord styrkorna för att vidareutveckla den svenska järnvägen.
Är du en noggrann och driven OFP-tekniker med stort säkerhetstänk? Då är du Infranords framtida medarbetare på Mätenheten.

Mätenheten inom Infranord AB har ca 35 medarbetare fördelade över hela Sverige. Mätenheten utför mätningar och tillståndsbedömningar på spår- och järnvägsanläggningar i Sverige. I organisationen finns fältoperatörer för ultraljudskontroller. Mätenheten söker nu en OFP-tekniker med placering i Södra Norrland/Dalarna.

Arbetsuppgifter

Att utföra ultraljudskontroll av räler, växlar och andra komponenter i spår. Arbetet omfattar verifiering efter ultraljudståg och kontroll av sidotågvägar och växlar där ultraljudståget inte mäter. I vissa fall ingår även kontroll av längre sträckor. Arbetet utförs självständigt och kräver stor noggrannhet och hantering av instrument. Felrapporteringen görs direkt i ett datorbaserat system, BESSY. Som ultraljudstekniker utför du även svetskontroller. Du ska vara beredd på att jobba över hela landet och även i Norge/Danmark. Natt- och helgarbete förekommer.

Kvalifikationer

För att kunna utföra ultraljudskontroll i Trafikverkets spår krävs giltigt certifikat för examinering enligt SS-EN 9712, lägst nivå 2. Om du inte har certifikat, så börjar du tjänsten med att gå en utbildning under ca ett år varvad med teori och praktik. Vana att hantera instrument och datorer är meriterande. Flera av våra nuvarande operatörer har bakgrund som spårsvetsare. Arbetet kräver godkänd hälsoundersökning för säkerhetstjänst och vi vill att du är säkerhetsutbildad för arbete i spår. Minst B-körkort är ett krav. Goda kunskaper i engelska är meriterande.

Ansökan:

Urval sker löpande. Du är välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Infranord lägger stor vikt vid säkerhet och därmed även vid att vi har en drogfri arbetsplats. Vi utför därför alltid alkohol- och drogtester vid nyanställning och tillämpar även slumpvisa alkohol- och drogtester.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Infranord är marknadens ledande järnvägsentreprenör. Vi bygger och underhåller järnväg med fokus på kundnytta, säkerhet och hållbarhet. Majoriteten av våra cirka 1800 medarbetare arbetar inom ban-, el-, signal och tele eller mätteknik. Vi har också medarbetare som arbetar inom verkstad med spårgående fordon. Vår ambition är att maximera effekten av varje investerad järnvägskrona.

Infranord – Spåret till framtiden.

 

Södra Norrland/Dalarna

Infranord

Ansök senast 2020-05-31


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp