VALT JOBB

Ingenjör/specialist trafikinformation järnväg


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som ingenjör/specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Gillar du att arbeta med mätteknik och sensorer? Är du lockad av att arbeta med digitala lösningar i robust järnvägsmiljö?

I rollen som ingenjör/specialist trafikinformation järnväg tillhör du enheten som arbetar med att samla in, analysera och förmedla information om tillståndet hos Trafikverkets anläggningar. Du arbetar med varierande arbetsuppgifter och olika teknikområden som till exempel dynamisk och statisk skyltning, ljudanläggningar och kommunikation. Du kommer också arbeta med utveckling och framtagande av funktionskrav för trafikinformationsutrustningen och delta i den löpande systemförvaltningen, hantera frågor från Trafikverkets olika verksamhetsområden samt arbeta med upphandling av ny teknik och utformning av regelverk. Området befinner sig i snabb utveckling drivet av digitaliseringen och erbjuder en spännande mix av gammalt och nytt.

Du kommer även driva det dagliga samarbetet i systemförvaltningen, hantera löpande frågor från Trafikverkets distrikt och kunder samt arbeta med upphandling av ny teknik och utformning av tekniska krav och regelverk. Det innebär att du samlar in och dokumenterar tekniska krav från verksamhetsområde underhålls järnvägssystem, trafikledning och informations- och kommunikationsteknik.

Vi söker dig som

 • har en universitetsexamen (180 hp) med teknisk inriktning
 • är nyexaminerad eller har arbetat några år inom relevant område, till exempel telekomindustrin
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • dessutom har en civilingenjörsexamen
 • har arbetat med komplexa system inom järnväg
 • har arbetat med funktionella krav och regelverk
 • har erfarenhet av uppkopplade anläggningar eller system

Du som person:

 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. 
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi håller intervjuer 28 februari på Trafikverkets kontor i Solna Strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp