VALT JOBB

Ingenjör/specialist trafikteknik och trafikstyrning


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som ingenjör/specialist i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Vill du vara med och bidra till utvecklingen av vårt vägtrafiksystem? Som ingenjör inom vägtrafikstyrning får du en viktig roll i digitaliseringen inom området.

 Arbetsgruppen vägtrafiksystem arbetar med vägutrustningar inom bland annat trafiksignaler, motorvägskontrollsystem, omställbara skyltar och bommar samt dess övergripande styr- och övervakningssystem. Du kommer huvudsakligen arbeta i team knutna till Trafikverkets drift- och underhållsorganisation och du kan också få möjlighet att delta i teknikutvecklings- och nybyggnadsprojekt.

Du arbetar med följande områden:

 • Design av vägtrafiksystemet
 • Trafikteknik
 • System för vägtrafikstyrning och övervakning
 • Regelverk och tekniska krav
 • Analys av data från egna och kooperativa system

Det sker ständiga förändringar och området utvecklas allt mer mot en ökad digitalisering.  De interna systemen och samverkan mellan system utvecklas, dessutom kopplas trafiksystem och fordon upp mot varandra s.k. C-ITS. Beställarrollen i Trafikverket ger dig en viktig roll i utvecklingen inom området.

Vi söker dig som

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning
 • har arbetslivserfarenhet från vägtrafikområdet
 • har körkort för personbil
 • har svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du

 • dessutom har en civilingenjörsexamen
 • har erfarenhet av uppkopplade anläggningar eller system
 • har arbetat med funktionella krav och regelverk

Du som person:

 • har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv
 • är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter
 • har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer. 

Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställning är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande.

Vi håller intervjuer den 5 mars på Trafikverkets kontor i Solna strand.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp