VALT JOBB

Spårförvaltare


Ansök här

Nu söker vi en spårförvaltare till oss på Jernhusen

Här får du chansen att vara med på en spännande resa och möjligheten att utveckla Jernhusens depåer tillsammans med ett inspirerade team.

Jernhusen äger, utvecklar och förvaltar fastigheter längs den svenska järnvägen. Vi tillhör en framtidsbransch och efterfrågan på våra tjänster är stor. Idag är vi cirka 200 medarbetare och vill ha fler med på resan mot en effektivare transportsektor, ett bättre samhälle och ett grönare Sverige. Jernhusen är helägt av svenska staten och äger 154 fastigheter till ett värde av 17,7 miljarder kronor.  

Som Spårförvaltare hos på Jernhusen bidrar du till att erbjuda våra kunder en tillförlitlig och säker spåranläggning som drivs på ett långsiktigt och kostnadseffektivt sätt. Att ha fungerande spåranläggningarnas är en vital del av Jernhusens totala depåaffär och våra kunders verksamhet. 

Dina arbetsuppgifter:  

  • Ansvara för den tekniska förvaltningen av regionens spåranläggningar i syfte att säkerställa anläggningarnas säkerhet och långsiktiga funktion. 
  • Samverka med driftentreprenören och säkerställa leverans enligt avtal.
  • Kontinuerlig uppföljning av spåranläggningarna inom regionen avseende skick och funktion, analys av felstatistik i vårt fastighetssystem, analys av utförda besiktningar, kontakt med våra kunder som använder anläggningarna samt att vara fysiskt ute i anläggningarna.
  • Budgetansvar för drift och underhåll. Detta inkluderar att upprätthålla underhållsplanen, lägga budget och prognoser samt följa upp det ekonomiska utfallet. 
  • Beställning av planerat underhåll från ramavtalsleverantörer, projektledning, uppföljning av leverans samt utvärdering av utfall.
  • Säkerställa och planera att årlig säkerhetsbesiktning av spåranläggningarna blir utförd enligt upprättad plan samt beställa åtgärder av besiktningsanmärkningarna.

Vi arbetar i team och är måna om att ha balans i vardagen. Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor på Kungsbron i Stockholm. Du rapporterar till chef Region Riks som har det totala resultatansvaret.  

Din profil: 

Som spårförvaltare hos Jernhusen har du en betydelsefull position som ställer krav på tekniskt kunnande från järnvägsbranschen inom infrastrukturområdet. Det är meriterande att ha erfarenhet av att jobba med entreprenader från antingen beställar- eller utförarsidan samt en god problemlösningsförmåga. 

Du kan ha arbetat i roller som bantekniker, stråkansvarig eller projektledare för järnvägsunderhåll som då givit dig en god kompetens inom banteknik. Vi söker dig som tycker om att ha ansvar, projektleda och samarbeta med andra för att nå de uppsatta målen. Vi ser gärna att du är strukturerad i ditt arbetssätt och bra på att kommunicera.

Relevant utbildning så som Järnvägsingenjör eller spåringenjör är meriterande.

Dina personliga egenskaper: 

Du är en självgående person med egen motor som är både ansvarsfull, målinriktad och initiativrik. Du har ett strukturerat arbetssätt, är bra på att prioritera och skaffa överblick samt drivs av utveckling och ständiga förbättringar. Vidare är du förtroendeingivande, trygg i dig själv och har lätt för att samarbeta. 

Du har ett högt ansvars- och säkerhetstänk i ditt arbete och förmågan att arbeta tillsammans med andra mot långsiktiga mål. Du har god social kompetens, gillar att arbeta i lag.

Övrigt:

Jernhusen är ett långsiktigt företag där vi skapar värden för samhället vi verkar i. Vill du vara med på vår resa och bidra till en bättre transportsektor och ett grönare Sverige? 

Varmt välkommen in med din ansökan!

Kontakt

Josefin Thörnert, Rekrytering

josefin.thornert@jernhusen.se

Om Jernhusen AB

Jernhusen arbetar med fyra typer av fastigheter som tillsammans bidrar till ökat kollektivt resande och fler transporter på järnväg.

Vi bidrar genom att:

  • Ha stationer som kopplar ihop olika trafikslag i effektiva bytespunkter
  • Ha underhållsdepåer i rätt lägen med rätt utrustning som bidrar till att tågen rullar
  • Ha kombiterminaler för enkel omlastning mellan järnväg och väg.
  • Utveckla stationernas närområde så att fler människor trivs där och vill arbeta och bo i kollektivtrafiknära lägen

Stockholm

Jernhusen

Ansök senast 2021-09-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp