VALT JOBB

Junior HR-partner med administrativ inriktning


Ansök här

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du gör nytta för hela samhället. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling, friskvård och flexibla arbetstider. Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation har du stor möjlighet att bidra till samhällets utveckling (eller dylikt, beroende på VO.) Trafikverket etablerar under våren 2013 en ny IT-organisation med centraliserad hantering och styrning av all IT-verksamhet. Omorganisationen genomförs för att effektivisera samt underlätta en successiv konkurrensutsättning av IT-verksamheten samtidigt som Trafikverkets behov av IT ska kunna tillgodoses. I den nya organisationen ingår bland annat tre avdelningar med ansvar för att styra, beställa respektive leverera IT. Den nya organisationen är en central funktion med ett funktionellt ansvar för all IT i Trafikverket. Funktionen kommer att ha cirka 800 medarbetare över hela landet.

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då ska du läsa extra noga! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Vi söker en junior HR-partner med administrativ inriktning till IKT, Trafikverkets IT-organisation. Vi söker dig som är nyutexaminerad senaste 1-2 åren och har påbörjat din utveckling mot HR-partner rollen genom att arbeta brett med HR-administration.

De arbetsuppgifter som kommer att förekomma innefattar:

 • Framtagande och analys av HR-statistik
 • Ansvara för att driva utveckling av någon eller några HR-processer
 • Sammankallande och möteskoordinator för ledningsgrupper och fackliga samverkansforum
 • Minnesanteckningar/protokoll vid ledningsmöten och facklig samverkan
 • Framtagande av underlag för HR punkter för verksamhetsområdets ledningsgrupper
 • Biträda HR-partner i ledningsgrupper
 • Skapande av aktivitetslistor
 • Fakturahantering

Vi söker dig som

 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
 • har högskoleexamen från Personal- och arbetslivsprogrammet
 • har en bred erfarenhet av något års HR-arbete inom statlig myndighet

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av Trafikverkets interna processer
 • har erfarenhet av deltagande i ledningsgruppsmöten
 • har vana av att ta fram, jobba med och sammanställa personaldata/statistik

Som person 

 • är du en lyhörd och serviceinriktad problemlösare med engagemang och driv. Vi ser att du kan samarbeta och kommunicera med både interna och externa kontakter samt att du kan nå resultat genom självständigt arbete.

Placeringsort / Intervjuort: Borlänge

Arbetsprov och urvalstest kan komma att appliceras i denna rekrytering.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp