VALT JOBB

Kommunikationsstrateg - digital inriktning


Ansök här

Vill du arbeta som Kommunikationsstrateg - digital inriktning i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Styra och utveckla ansvarar för verksamhetsstyrning och verksamhetsutveckling av Kommunikation på Trafikverket. Det omfattar utveckling av arbetssätt och kommunikationskanaler, varumärkesfrågor och övergripande kommunikationsplanering, kompetensutveckling och avtal inom kommunikationsområdet, uppföljning och mätningar av effekter och attityder.

Avdelningens uppdrag är att skapa förutsättningar för en sammanhållen kommunikation där ett av våra mål är att modernisera och digitalisera vår kommunikation. Så därav söker vi nu en Kommunikationsstrateg med fokus just på att utveckla, modernisera och digitalisera vår kommunikation ytterligare.

Som Kommunikationsstrateg kommer du att arbeta med att driva utvecklingen mot en fortsatt digitalisering och tydliggöra det i riktlinjer för kommunikationsarbetet.

I rollen ingår att:

 • Framtidsspana och skapa en målbild för vår fortsatta digitalisering.
 • Driva utvecklingen av vårt intranät och externa webbplats.
 • Tydliggöra kanalernas samspel och hur vi använder dem i kommunikationen med våra målgrupper.
 • Fortsätta utvecklingen av hur vi kan förstå och använda kunskapen till att kommunicera i sociala kanaler.
 • Leda de som förvaltar kanalerna till våra målgrupper och arbetar för att ständigt förbättra dem.

Vi söker dig som:

 • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • har flera års erfarenhet av kvalificerat strategiskt kommunikationsarbete
 • har erfarenhet av att driva och utveckla inom olika strategiska kommunikationsområden
 • har vana att arbeta med kommunikation i en digital miljö och är uppdaterad inom digital kommunikation
 • har drivit utveckling mot uppsatta mål
 • har kunskaper i Officepaketet
 • är en duktig skribent med god språkbehandling på svenska

Vi söker dig som är en strateg, en visionär som vågar tänka nytt och har en förmåga till en helhetssyn. Du är även en god analytiker som har förmågan att långsiktigt utveckla, analysera, utvärdera och implementera styrande dokument, strategier, metoder och verktyg. Då rollen innefattar många interna och externa kontakter krävs det att du är mycket god relationsbyggare samt har en god pedagogisk förmåga.

Intervjuer kommer att ske i Solna den 7-8 mars 2019.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-22


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp