VALT JOBB

Kommunikatör - vikariat


Ansök här

Vill du arbeta som kommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Välkommen till en av rolig och omväxlande roll!

I den här tjänsten är du placerad på enheten Kundkommunikation Väst tillsammans med 7 kommunikatörskollegor. Enheten Kundkommunikation Väst ansvarar för och genomför kommunikationsinsatser inom sitt geografiska område. Enheten fångar upp och koordinerar kommunikationsbehov som uppstår i projekt och verksamhet.

Som kommunikatör ansvarar du för hela kommunikationsprocessen, från analys och planering till genomförande och uppföljning. Du samordnar arbetet inom ditt ansvarsområde och med andra intressenter, så väl internt som externt. Uppdraget kan omfatta både strategiskt, taktiskt och operativt arbete, till exempel behovsanalys, kommunikationsplanering, budskapsutformning, kanalval, textförfattande, fotografering, webbpublicering och utvärdering.

I befattningen ryms även operativt och taktiskt mediearbete, proaktiva och reaktiva mediekontakter, mediebevakning och medieanalys.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har minst två års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete
  • har goda kunskaper i Office-paketet
  • har goda kunskaper i webbpubliceringsverktyg (Epi-server)
  • har mycket god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor och är väl insatt i samhällets beslutsprocesser

För att lyckas i den här rollen tror vi att du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är initiativtagande och har enkelt för att anpassa dig till nya omständigheter och situationer, du kan arbeta konstruktivt och behåller ditt lugn även i stressade situationer. Eftersom tjänsten ställer stora krav på professionell service har du även god samarbetsförmåga och bemöter andra med respekt. 

Tester kan förekomma som en del i rekryteringsprocessen

Anställningen är ett vikariat från omgående till och med 2020-06-30

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Göteborg

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-12


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp