VALT JOBB

Kommunikatör


Ansök här

Vill du arbeta som Kommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation, både externt och internt. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i Region Mitt och Region Nord genom att samordna och koordinera regional extern kommunikation. Avdelningen ansvarar också för regionala mediekontakter och mediebevakning, samt att bevaka och analysera regionala samhällsfrågor som påverkar eller påverkas av Trafikverket. I uppdraget ingår att målgruppsanpassa och sammanhållet kommunicera med regionens målgrupper såsom t ex resenärer, trafikanter, leverantörer, närboende, näringsidkare och kommuner.

Som kommunikatör på Trafikverket arbetar du strategiskt, taktiskt och operativt. Du analyserar, planerar, genomför och följer upp kommunikationsinsatser. Det innebära att du bland annat kommer arbeta med att bedöma kommunikativa utmaningar, kommunikationsplanering, målgruppsanalys och kanalval.

Rollen innebär många kontaktytor såväl internt som externt med vilka du skapar goda relationer. Framförallt kommer du att arbeta med målgrupperna närboende, näringsidkare, resenärer och trafikanter. Till följd av det, ingår det mycket resor i den här tjänsten, både dagsresor och övernattningar kommer förekomma.

Vi söker dig som

  • har en högskoleexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.
  • har flerårig erfarenhet av varierat kommunikationsarbete, att samordna och prioritera kommunikationsinsatser
  • har goda kunskaper i Officepaketet, EpiServer och sociala medier.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av operativt kommunikationsarbete mot utpekade målgrupper inom området.
  • har arbetat med samhällsutvecklingsfrågor, gärna med inriktning mot infrastruktur
  • har arbetat med mediekommunikation, kriskommunikation och med sociala medier

Vi söker dig som är självgående, målmedveten och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du är strukturerad och duktig på att formulera budskap som är enkla och slagkraftiga. För att lyckas i rollen som kommunikatör är det viktigt att du kan skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt. Du har en förmåga att se helheten och är kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper

Du måste ha körkort för personbil.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Härnösand

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-13


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp