VALT JOBB

Kund- och kravsamordnare


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som kund- och kravsamordnare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Vi söker en medarbetare som ska arbete med kund- och och kravsamordning. Arbetsuppgifterna är en förutsättning för att vårt utbud av dataprodukter och tjänster är känt och uppfyller krav från användarna. Vi behöver kontinuerligt fånga krav och behov som uppkommer inom Trafikverket, men även i omvärlden, när det gäller tillgång till data om Sveriges vägar och järnvägar för att säkerställa att vi har ett utbud som är efterfrågat och effektivt tillhandahållet. Vi behöver även sprida information till användare om vårt utbud av data och tjänster och de förändringar som sker.

Du utvecklar och förvaltar arbetssätt för hur vi dokumenterar fångade krav och behov. Du medverkar i framtagande av modell och arbetssätt för prioritering av utvecklingsbehov och ger stöd vid framtagande av underlag till olika beslutsforum. Du samverkar med och ger stöd till bl.a. informationsförvaltare vid kravfångst och analys av behov.

I arbetet med att sprida information om våra data och tjänster är du spindeln i nätet. Du ser till att vi har en löpande uppdaterad kommunikationsplan, planerar och leder uppdrag och medverkar i projekt avseende marknadsföring och kommunikationsaktiviteter. Det kan handla om framtagande av gemensamt kommunikationsmaterial, kommunikation via webbsidor och andra kanaler samt samordnande av deltagande på mässor.  I arbetet samarbetar du med Trafikverkets kommunikatörer, informationsförvaltare, specialister, förvaltare och projektledare.

 

Vi söker dig som:

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180 hp med inriktning mot informationshantering. Alternativt har du annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har några års erfarenhet av arbete med kundrelationer och/eller verksamhetsutveckling

Det är meriterande om

  • du har erfarenhet av kravhantering och/eller behovsanalys
  • du har erfarenhet av förvaltning eller förvaltningsledning

Som person har du mycket god förmåga att kommunicera och upprätthålla bra dialog med både interna och externa intressenter. Du jobbar självständigt, är drivande och har ett strukturerat arbetssätt.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Borlänge

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp