VALT JOBB

Lokstyrare till driftcenter


Ansök här

Lokstyrare till driftcenter, Hallsberg

Green Cargo bär tillväxten, välfärden och jobben på företagets hjulaxlar. Green Cargo är logistikföretaget som bland annat kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Pålitligt, tryggt och på utsatt tid.

Green Cargo kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter därmed 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. I vårt nätverk trafikerar vi 270 platser i Sverige och Norge och med partners når vi hela Europa. Kunderna erbjuds möjligheten att märka sina transporter med Naturskyddsföreningens Bra Miljöval. Green Cargo ägs av svenska staten. Koncernen har 1 900 anställda och en årsomsättning på 4,3 miljarder SEK (2017). Vi har 360 lok och 5000 vagnar.

Green Cargo jobbar mot visionen Järnvägslogistik i världsklass och söker därför medarbetare som vill vara med på den resan. Hos Green Cargo har du tillgång till förmåner som till exempel friskvård, kompetensutveckling och möjlighet till avancemang inom företaget.  Läs mer på www.greencargo.com.

Arbetsuppgifter

I rollen som lokstyrare kommer du att operativt säkerställa dragkraftsresurser inom Green Cargos verksamhet. Lokstyraren ansvarar för att optimera lokplanen efter uppkomna avvikelser för att klara befintliga uppdrag. Du fungerar också som larmmottaggare för Green Cargo där du tar emot larm om olycka/tillbud och registrerar samt vidarebefordrar informationen till ansvarig funktion. Du samarbetar med övriga funktioner på Driftcenter som övervakar och hanterar Green Cargos produktionsplan i Sverige, Norge och Danmark. Du verkar som support vid uppkomna skador på fordon och styr vid behov loket till verkstad. 

Din bakgrund och personliga egenskaper

Du arbetar strukturerat och har förmågan att se helheten och beroenden i nätverksproduktion. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och visar god förståelse för åtaganden mot kund. Vidare är du säkerhetsmedveten, effektiv och noggrann. Du kommunicerar väl och samarbetar med lätthet med andra avdelningar och funktioner. Du är stresstålig och har hög initiativ- och beslutsförmåga.

Kompetens och erfarenhet

  • Fullständig gymnasieexamen
  • Goda kunskaper i MS Office
  • Erfarenhet från trafik-, transport- eller personalledning är meriterande.
  • Erfarenhet från järnvägsyrke är meriterande.

Tjänsten innebär skiftarbete.

Omfattning: Heltid. Tjänsten är en tillsvidareanställning (initierad av provanställning).

Sista ansökningsdatum är 2019-02-17.

Önskar du ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Henrik Wester, Gruppchef Resursstyrning, tel 010-455 4115 eller e-post henrik.wester@greencargo.com

Hallsberg

Green Cargo

Ansök senast 2019-02-17


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp