VALT JOBB

Management Trainee


Ansök här

Ta möjligheten att bli vår nästa Management Trainee

Rivstarta karriären på ett av Sveriges mest hållbara företag!

Visste du att SJ är rankat som ett av Sveriges mest digitala företag? Eller visste du att SJs sajt och app är prisbelönt och att vi bland annat arbetar med att 3D-printa reservdelar till våra fordon, VR-teknik, tågsimulatorer eller chipbiljetter samtidigt som vi skapar Europas smartaste tåg.

SJ kör inte tåg, vi kör människor. SJs affärsidé är att erbjuda marknadens mest kundnära och hållbara resande samt att socialt, miljöanpassat och ekonomiskt ansvar ska genomsyra verksamheten.

Vi letar efter Sveriges största talang till vårt Management Trainee program med start under hösten 2019. Programmet pågår under 1 år och arbetsuppgifterna är utmanande och stimulerande. Från dag ett kommer du ut i verksamheten på egna uppdrag. Målet är att Du efter avslutat Management Traineeprogram är redo att axla en nyckelroll inom koncernen.

Som Management Trainee på SJ erbjuds du:

  • Introduktionsutbildning för nya chefer som ger en god förståelse i hur verksamheten leds och drivs samt ett stort nätverk bland chefer
  • Ett skräddarsytt programupplägg som du själv har möjlighet att påverka
  • En möjlighet att arbeta med strategiska och operativa frågor
  • Medverka på SJs ledarmöte med möjlighet att bygga sitt eget nätverka
  • Driva rekryteringen av efterföljande års trainee samt marknadsföra SJ som arbetsgivare såväl som SJs traineeprogram

Du kommer vara placerad på vårt huvudkontor i centrala Stockholm, med utsikt över Stadshuset och våra tåg. Självklart erbjuds du konkurrenskraftig lön och får ta del av SJs förmåner för anställda. Vi som arbetar på huvudkontoret representerar en god bredd av olika yrkeskategorier såväl som en härlig mix mellan kvinnor och män i olika åldrar. Som trainee kommer din hemvist att vara inom Division Fordon men du kommer få möjlighet att arbeta tillsammans med andra delar av bolaget.

Vilken profil söker vi?

Du är nyutexaminerad civilingenjör med inriktning logistik, planering eller produktion. Särskilt intresserade är vi av dig som har en utbildningsbakgrund inom maskinteknik.

För att trivas på SJ bör du ha en god analytisk förmåga, du är prestigelös och kommunikativ. Från dag ett kommer du att få stort ansvar och du behöver därför behövs en god initiativförmåga med hög arbetskapacitet. Du behöver kunna samarbeta med många olika yrkesgrupper och inspirera dem till att utvecklas och förbättra sig. Du bör kunna skifta fokus och ena dagen vara ute i den operativa verksamheten för att nästa dag driva strategiska frågor på huvudkontoret. Erfarenhet och prestationer utanför studierna är meriterande. Det är viktigt att du talar mycket god svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansök med CV och personligt brev senast 24 februari.

Har du några frågor så tveka inte att höra av dig eller kom förbi och prata med oss på någon av de mässor vi kommer till under våren!

SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,8 miljarder SEK och har 4 500 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 130 000 personer att resa med någon av SJs 1200 avgångar från 284 stationer.

Kontakt:

David Lang, HR Verksamhetspartner/Ansvarig SJ AB Traineeprogram, david.lang@sj.se

Linda Cedrell, Management Trainee, Linda.Cedrell@sj.se

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-02-24


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp