VALT JOBB

Mätansvarig Ostlänken


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Mätansvarig i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som Mätansvarig i projekt Ostlänken ansvarar du för frågor kopplade till teknikområdet Geodetisk mätning. Du kommer att arbeta med den första delen av Sveriges nya höghastighetsjärnväg. Initialt kommer du att arbeta med planering för bygghandlingsskedet och medverka i arbetet med att ta fram förfrågningsunderlag för upphandling av leverantörer. Vidare ingår att leda och samordna arbetet med kravställning och kravuppfyllnad i projektets olika mätuppdrag. Du kommer att hantera mät- och ersättningsfrågor och du förväntas även delta i utveckling och granskning av interna krav- och rådsdokument, branschdokument, standarder och remisser.

Vi söker dig som

  • har universitets eller högskoleutbildning om minst 180 hp (120p) inom teknik eller annan relevant utbildning som tillsammans med din erfarenhet bedöms som likvärdig.
  • har mätningsteknisk behörighet, typ I, utfärdad av Trafikverket.
  • har god kunskap gällande regelverk och ramverk inom följande områden: - Branschdokument för området geodetisk mätningsteknik - Branschdokument för området byggmätning och toleranser - Trafikverkets regelverk för väg och järnväg (krav, råd och metodbeskrivningar) - Referensverk - AMA, MER
  • kan uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska  
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet inom järnväg och entreprenadbranschen
  • har tidigare erfarenhet som Mätchef eller Mätsamordnare med personalansvar i större projekt

Som person är du noggrann med hög känsla för kvalitet. Då arbetet innebär mycket kontakter internt samt externt är det också viktigt att du är kommunikativ, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra. Du har förmåga att leda och samordna och är självgående inom teknikområdet och proaktiv snarare än reaktiv.

Placeringsort: Stockholm, Linköping eller Norrköping

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-04-02


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp