VALT JOBB

Mediakommunikatör


Ansök här

Vill du arbeta som Mediakommunikatör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Vill du jobba med kommunikation som gör skillnad? Det vi på Trafikverket gör, har betydelse för människor och företag - varje dag och varje minut. Det ställer krav på en aktiv, öppen, tydlig och lyhörd kommunikation. Hos oss på Kommunikation ställs du hela tiden inför nya utmaningar och verksamheten inrymmer hela kommunikationsprocessen, från operativa till strategiska frågor.

Avdelningen Kommunikation Mitt-Nord ansvarar för att hålla samman den externa bilden av Trafikverket i Region Mitt och Region Nord genom att samordna och koordinera regional extern kommunikation. Avdelningen ansvarar också för regionala mediekontakter och mediebevakning, samt att bevaka och analysera regionala samhällsfrågor som påverkar eller påverkas av Trafikverket. I uppdraget ingår att målgruppsanpassa och sammanhållet kommunicera med regionens målgrupper såsom t ex resenärer, trafikanter, leverantörer, närboende, näringsidkare och kommuner.

Som mediakommunikatör hjälper du journalister att finna relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att identifiera befintliga som kommande ämnen och frågor som är av relevans för massmedia samt arbete kring medieanalys. I samverkan med andra kommunikatörer planerar och genomför du medieaktiviteter.

Du kommer även att arbeta med det interna behovet av utbildning och träning på medieområdet samt vara delaktig i utbildningar. Som mediakommunikatör företräder du vid behov myndigheten i mediefrågor.

Du kommer arbeta proaktivt och strategiskt med mediafrågor i region Nord och region Mitt och vara ett stöd till övriga kommunikatörer på avdelningen kring dessa frågor. Du kommer även att ge intervjuer efter väldigt kort förberedelsetid och behöver känna dig bekväm med det.

Arbetet är framför allt proaktivt men del av tjänsten innebär också arbete i vår presstjänst. I presstjänsten hjälper du journalister med relevant information och rätt talesperson inom Trafikverket. Arbete i presstjänsten är schemalagd dagtid men schemalagd beredskap övrig tid ingår också.

 

Vi söker dig som

  • har högskoleexamen inom journalistik eller medie- och kommunikationsvetenskap, eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • har flera års erfarenhet av arbete som journalist eller med mediekontakter.
  • har god kunskap om medias uppdrag, arbetssätt och värderingar.
  • har erfarenhet av att skriva pressmeddelanden.
  • har körkort för personbil.

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av arbete med kommunikation i en större organisation.
  • har vana av att arbeta proaktiv med planerad mediakommunikation.

Vi söker dig som är självgående, målmedveten och tycker om att arbeta både strategiskt och operativt. Du är strukturerad och duktig på att formulera budskap som är enkla och slagkraftiga. För att lyckas i rollen som mediakommunikatör är det viktigt att du kan skapa och bibehålla goda relationer både internt och externt. Du har en förmåga att se helheten och är kommunikativ och lyhörd för verksamhetens behov.

 

Tjänsten kan komma att bli placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattande säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer i så fall att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Intervjuer är preliminärt planerade till den 7 juni i Luleå.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Luleå

Trafikverket

Ansök senast 2019-05-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp