VALT JOBB

Säkerhetskunnig fordonsspecialist


Ansök här

Fordonskunnig säkerhetsspecialist till MTR Tunnelbanan

Vill du vara med och utveckla säkerheten inom tunnelbanan? Till vår Säkerhetsavdelning söker vi en Säkerhetsspecialist med inriktning fordonsunderhåll.

En hållbar vardag ­– gör den möjlig med oss

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Att jobba som Säkerhetsspecialist för tunnelbanan

Säkerhetsavdelningens uppdrag är att säkerställa en säker och trygg trafik i tunnelbanan för våra resenärer och medarbetare. Avdelningens ansvarsområde innefattar MTR Tunnelbanans hela verksamhet inom områdena trafiksäkerhet, trygghet, elsäkerhet, brandsäkerhet och krishantering. Du kommer att vara avdelningens expert i fordons- och underhållsfrågor. Du kommer vara kontaktperson med såväl interna och externa parter så som Trafikförvaltningen, Transportstyrelsen och fordonstillverkare.

I tjänsten ingår att ha trafiksäkerhetsberedskap som i dagsläget sker ungefär var sjätte vecka.

Dina huvudsakliga uppgifter är:

  • genomföra olycks- och incidentutredningar,
  • följa upp, analysera och rapportera säkerhetsrelaterade händelser relaterat till fordonen och föreslå förbättringsåtgärder,
  • vara säkerhetskompetensstöd inom fordonsunderhåll,
  • leda och medverka i revisioner och internkontroller,
  • övervaka och utveckla interna förändrings och godkännande processer främst kring fordonsunderhåll och teknik,
  • analysera och medverka i riskanalysarbete främst kring fordonsteknik och
  • övervaka och medverka i införskaffning, mottagande och avveckling av tunnelbanefordon. 

Du som söker till oss

Du är en person som slutför dina åtaganden och följer utsatta deadlines. Du har ett genuint intresse och förståelse för fordonsunderhåll. Du är en van beslutsfattare med god social kompetens och är van att hantera flera olika kontaktytor. Du trivs att arbeta strukturerat och analytiskt. Du är lösningsorienterad och bidrar med nya perspektiv och idéer. För att lyckas i rollen trivs du med att skapa förtroende genom din kompetens och noggranna utförda arbete.

  • Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom spårtrafik eller fordonsunderhåll.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsarbete och/eller dokumenterad erfarenhet av självständigt utredningsarbete samt kunskap kring de fordon som används i tunnelbanan.

För tjänsten krävs att du talar och skriver svenska obehindrat. Genom att avdelningen har tät dialog med övriga bolag i världen, kräver tjänsten att du har god kunskap i engelska, både i tal och skrift.

Som ett led i rekryteringen använder vi oss av personlighets- och lämplighetstester samt ett besök hos vår företagshälsovård.

Förmåner

Som anställd hos MTR får du en rad förmåner, som SL-kort med resor i hela Stockholms län och Ticket Rikskortet till förmånsbeskattning. Förutom friskvårdsbidrag kan vi även erbjuda rabatter hos flera träningsanläggningar och företag inom friskvård. I övrigt ges förmånliga erbjudanden hos bland annat MTR Express.

Vi sätter samhället i rullning

MTR drivs av övertygelsen att vi kan göra skillnad – i samhället och i människors vardag. Våra värderingar är den röda tråden i vårt dagliga arbete: utmärkt service, ömsesidig respekt, ständig utveckling och mätbara resultat. Läs mer om oss på www.mtrnordic.se.

Välkommen med din ansökan!

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR? Ansök via www.mtrnordic.se. Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via epost. Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Fredrik Bouvin, Head of Safety, Fredrik.Bouvin@mtr.se

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av Anna Colton, Gruppchef Rekrytering MTR Tunnelbanan, anna.colton@mtr.se

Start beräknas till våren 2020. Introduktion och utbildning sker hos oss i samband med arbetsperiodens start.

Stockholm

MTR

Ansök senast


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp