VALT JOBB

Nationell samordnare järnväg Kristianstad


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som nationell samordnare järnväg i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som nationell samordnare järnväg kommer du framförallt arbeta med följande arbetsuppgifter:

  • utveckling, samordning och likriktning av underhållskontrakt på järnväg. Du deltar i utveckling av de tekniska delarna i förfrågningsunderlagen som exempelvis entreprenadbeskrivningen, både gällande struktur och innehåll. Revidering av dokument kopplat till baskontrakt Järnväg eller mallar för beskrivning av anläggningen mm. I arbete ingår även hantering av nationella tolkningar.
  • samordna förfrågningsunderlag baskontrakt Järnväg. Du är intern delprojektledare för framtagande av de tekniska delarna som entreprenadbeskrivning, mängdförteckning etc. Framtagande av förfrågningsunderlagen sker i nära samarbete med avdelningarna Inköp och Logistik, samt med underhållsdistriktsavdelningarna men även med andra parter.
  • stöd till underhållsdistriktsavdelningarna. Du ger stöd gällande kontraktsfrågor tex. frågeställningar kring krav i entreprenadbeskrivningen eller andra frågor kopplat till baskontrakt järnväg. Visst stöd vid genomförande av entreprenad ex. vid start och avslut. Stöd även gällande utveckling och införande av gemensamma arbetssätt och system.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har flerårig erfarenhet av arbete som projektledare/projektingenjör inom bygg- och anläggningsbranschen eller motsvarande med underhålls- eller investeringsverksamhet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har god datorvana och kunskap i Officepaketet

Det är meriterande om du

  • har arbetat med upphandling eller entreprenader inom järnvägs- och underhållsverksamhet
  • har erfarenhet av förhandling

För att lyckas i rollen som nationell samordnare järnväg har du god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter samt har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv.

Intervjuer för tjänsten kommer hållas 9-10 april i Kristianstad. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp