VALT JOBB

Planeringssamordnare järnväg - region Stockholm


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på våra anläggningar, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla.

Inom avdelningen Järnvägssystem ansvarar vi för samlad analys, planering och prioritering av underhållsåtgärder utifrån ett systemperspektiv. Enheten Planering ansvarar för en sammanhållen underhållsplan för järnvägssystemet samt för samordning med andra verksamhetsområden och nationell koordinering av planering på Trafikverket.

Som regional planeringssamordnare deltar du i arbetet med att ta fram underlag till underhållsplanen för järnväg och deltar i den regionala koordineringen av trafikpåverkande åtgärder. Du är ingången för planeringsfrågor regionalt och har en nära dialog med enheter/avdelningar både inom det egna verksamhetsområdet men även med verksamhetsområdena Planering och Investering. I arbetsuppgifterna ingår också att utifrån fastställd underhållsplan genomföra interna beställningar av åtgärder i anläggningen samt att följa upp, analysera och bereda avvikelser inför beslut. Som regional planeringssamordnare har du ansvar för ett regionalt område och arbetar tillsammans med andra planeringssamordnare ur ett nationellt perspektiv.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning eller annan utbildning och erfarenhet som vi bedömer likvärdig
  • har erfarenhet av planering av infrastrukturåtgärder eller trafikplanering
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av infrastrukturåtgärder ur underhållsynpunkt.

I rollen som planeringssamordnare behöver du ha en god kommunikationsförmåga och samarbetsförmåga där du arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du har en god förmåga att planera och strukturera ditt arbete samt en god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. Du är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer kommer att hållas den 12 februari. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansök via knappen "Sök tjänsten här" nedan. Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt. 

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-03


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp