VALT JOBB

Presskommunikatör


Ansök här

Presskommunikatör till SJ

Vill du vara med och skapa relevant kommunikation som ger direkt nytta för SJs resenärer och intressenter? Vi behöver komplettera vårt team med en senior presskommunikatör som älskar att hantera både snabba frågor och mer planerade kommunikationsinsatser.

I rollen som presskommunikatör på SJ jobbar du med både proaktiv och reaktiv presskommunikation. I vår presstjänst svarar du på journalisters frågor via telefon och mejl. Du ger intervjuer i tidningar, radio och tv, ibland med mycket kort förberedelsetid. Du har också en viktig roll i att ta fram underlag och skapa budskap för andra talespersoner och att coacha dem inför intervjuer.

Du driver självständigt kortsiktiga proaktiva PR-insatser. Exempel kan vara att stötta SJs affärschefer med budskap och aktiviteter, ta fram undersökningsunderlag och rapporter och utifrån dem skapa nyhetsvinklar. Du ordnar pressvisningar och PR-turnéer och du säljer in nyheter och intervjuer till relevanta medier.

Som presskommunikatör har du schemalagd beredskap i vår publiceringsjour och du har en placering i SJs katastroforganisation.

Det här tror vi om dig:

Du har akademisk utbildning inom relevant område, som kommunikation eller journalistik eller annat område som vi bedömer likvärdigt.

Du har flera års erfarenhet av att arbeta med mediehantering, både proaktivt och reaktivt. Du har erfarenhet av eget arbete som journalist – det är viktigt att du har koll på medielogiken, är utrustad med nyhetsnäsa och snabbt kan skriva effektiva pressmeddelanden.

Du har analytisk förmåga och kan sätta dig in i komplexa material och frågeställningar och utifrån det skapa relevanta budskap. Du är strukturerad och självgående. Du har utpräglat god social kompetens och förmåga att skapa förtroende och goda interna och externa relationer.

Du drivs av affärsmässighet och är kommersiellt orienterad med en god helhetssyn.

Naturligtvis har du mycket goda färdigheter i skriven och talad svenska samt goda färdigheter i att skriva och tala på engelska.

Övrigt

Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Du är placerad på huvudkontoret centrala Stockholm.

Ansökan

Vi rekryterar löpande så välkommen med din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 15 mars.

SJ vet att mångfald ger fler perspektiv och ökar SJs konkurrenskraft. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrunder som vill vara med och bidra till ett inkluderande arbetsklimat. SJ för människor närmare varandra, varje dag. SJ är ett svenskt reseföretag som erbjuder hållbara tågresor i egen regi och i samarbete med andra. Koncernen omsätter cirka 7,9 miljarder SEK och har 4 600 medarbetare. Som marknadsledande tågoperatör knyter SJ ihop Sverige, liksom Skandinaviens huvudstäder. Varje dag väljer 140 000 personer att resa med någon av SJs 1 200 avgångar från 288 stationer.

Kontakt:

Tobbe Lundell, Tf Chef Press och PR, 070-003 23 89

Stockholm

SJ AB

Ansök senast 2019-03-15


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp