VALT JOBB

Projektadministratör


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som projektadministratör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig

Vi söker dig som vill jobba i projekt Ostlänken som är den första delen i ett framtida höghastighetsnät mellan Stockholm-Göteborg och Stockholm-Malmö. Projektets prognos är 54 miljarder i 2016 års prisnivå och planskedet beräknas kosta cirka 1,9 miljarder.

http://www.trafikverket.se/nara-dig/projekt-i-flera-lan/Ostlanken/ 

Som en del i projekt Ostlänkens uppbyggnad av projektorganisation kommer ett kontor under 2019 etableras för delsträckan genom Södertälje- och Trosa kommuner. Vi söker dig som vill vara med i startskedet och bygga upp Ostlänkens verksamhet för höghastighetsvägens första del i rollen som projektadministratör. I rollen som projektadministratör kommer du att få en viktig roll som projektledningens och projektkontorets administrativa stöd.

Eftersom projektenheten befinner sig i en uppbyggnadsfas kommer ditt arbete vara varierat och rollen kommer utvecklas i takt med att kontoret växer.

I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

 • Vara med och etablera delsträckans projektkontor i Stockholm
 • På sikt även etablera ett nytt projektkontor i Södertälje/Trosa
 • Kontorsservice och ansvar för kontorsrutiner
 • Administration och möteshantering
 • Lokaladministration, till exempel beställningar och kontakt med fastighetsägare
 • Ta emot nyanställda, beställa behörigheter och arbetsredskap
 • Viss ekonomiadministration, till exempel fakturahantering

Vi söker dig som

 • har en avslutad gymnasieutbildning
 • har flera års arbetslivserfarenhet i en bred administrativ roll och/eller kontorsansvarig roll i en projektorganisation
 • har vana av att arbeta med många interna och externa kontaktytor
 • uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Det är meriterande om du

 • har högskoleexamen (180 HP) inom relevant område
 • har erfarenhet av arbete som projektadministratör i stora infrastruktur/teknik- eller bygg/anläggningsprojekt
 • har erfarenhet av att ha etablerat ett nytt kontor, gärna ett projektkontor
 • har erfarenhet från att ha drivit interna projekt
 • har erfarenhet av att skriva protokoll

Som person har du god förmåga att planera och strukturera. Du har ett helhetstänk och skapar utifrån detta genomförbara planer på kort och lång sikt. Du har god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd, anpassar din kommunikation till mottagaren, är initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Intervjuer kommer att hållas den 15 februari och den 18-20 februari i Solna.

Du kommer inledningsvis vara placerad i Stockholm/Solna, men i samband med att projektet inom några år går in i byggfasen kommer kontoret och din placeringsort flyttas till Trosa/Södertälje.

Eftersom rekryterande chef Anders Sköld är på resande fot under annonseringsperioden besvaras frågor om tjänsten på mail: anders.skold@trafikverket.se.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-01-28


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp