VALT JOBB

Projekteringsledare (överlämnande-koordinator)


Ansök här

Verksamhetsområde Stora Projekt ansvarar för att upphandla och genomföra Sveriges allra största och mest komplexa infrastrukturprojekt. Som en av landets - och därmed Nordens - största byggherrar och beställare bidrar vi till samhällsutvecklingen på ett påtagligt sätt, såväl i planeringsskedet som i byggskedet. Vi sätter stort fokus på att slutföra våra projekt i tid, till rätt kostnad och med förväntat innehåll. Några av våra största projekt just nu är införandet av tågtrafikstyrningssystemet ERTMS samt investeringsprojekten E4 Förbifart Stockholm, Ostlänken och Västlänken.

Vill du arbeta som Projekteringsledare (överlämnande-koordinator) i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Som projekteringsledare (överlämnande koordinator) ansvarar du för att möjliggöra ett överlämnande av ansvar, anläggningar och förvaltningsdata från Projekt Mälarbanan till de förvaltande enheterna inom Trafikverket genom att koordinera överlämnandet tillsammans med mottagandekoordinatorn på verksamhetsområdet Underhåll på Trafikverket.

I arbetsuppgifterna ingår det att man upprättar överlämnandeplaner och ansvarar för genomförande av aktiviteter i den, genomför leveranser till mottagaren enligt leveransplanen samt upprättar underlag för beslut om mottagning.

Arbetet ska utföras enligt Trafikverkets arbetssätt och styrdokument.

Vi söker dig som:

  • har högskoleexamen inom teknik, samhällsbyggnad eller annan utbildning, kurser och erfarenhet som sammantaget bedöms som likvärdig.
  • har fem års erfarenhet av arbete med överlämning, projektering, projektledning och/eller projekteringsledning i järnvägs- eller anläggningsprojekt.

Det är meriterande om du:

  • har god kunskap om järnvägsteknik
  • erfarenhet av projektering av järnväg

Som person är du självgående och kan självständigt driva dina processer. Du är strukturerad och noggrann och en av de viktigaste egenskaper är din kommunikativa förmåga då du kommer ha mycket kontakter internt samt externt.

Intervjuer är planerade till den 27-28 februari på Projekt Mälarbanans kontor i Solna Business Park.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-19


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp