VALT JOBB

Projektingejör infrateknik Kristianstad


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektingenjör infrateknik i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

I rollen som projektingenjör infrateknik arbetar du tillsammans med våra projektledare inom underhåll av elanläggningar på vårt vägnät. I rollen stöttar du projektledarna med bland annat planering och uppföljning av tid, kostnad, risker, kvalitet och arbetsmiljö. Du ansvarar för huvuddelen av administrationen i projekten och bidrar med struktur i arbetet. Som projektingenjör bistår du även projektledarna i interna och externa kontakter med exempelvis kommuner, entreprenörer, byggledare och allmänhet. När du har blivit varm i kläderna i rollen kan du komma att driva vissa delar självständigt inom ett projekt och även leda vissa mindre projekt i sin helhet.

Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk inriktning, gärna med inriktning mot elanläggningar, alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som vi bedömer likvärdiga
  • har god förmåga att sätta dig in i datorsystem och är en van användare av Officepaketet
  • har goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har erfarenhet av att arbeta i projekt
  • har arbetat med ekonomi-, risk- och resultatuppföljning
  • har erfarenhet från underhåll och/eller byggande av elanläggningar
  • har arbetat i drift- och underhållssystemet Maximo

För att lyckas i rollen som projektingenjör infrateknik har du god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Vidare är du initiativtagande och självständigt ser vad som behöver göras och agerar därefter. Du har god problemlösningsförmåga som gör att du identifierar problem och utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. 

Intervjuerna för tjänsten kommer hållas 20 - 22 mars i Kristianstad 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Kristianstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-10


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp