VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som medarbetare i Sveriges största beställarorganisation inom underhåll av väg och järnväg har du stor möjlighet att bidra till anläggningsbranschens och samhällets utveckling. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållskontrakt. Genom en blandning av traditionella och nya, innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Verksamhetsområdet har ungefär 900 medarbetare och en omsättning på cirka 19 miljarder kronor.

Vill du arbeta som projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Verksamhetsområde Underhåll ansvarar för att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet genom upphandling, styrning och uppföljning av underhållsprojekt samt teknisk utveckling. Genom en blandning av traditionella, nya och innovativa metoder skapar vi grunden för både företagens godstransporter och miljoner människors resande, varje dag, året om. Nu behöver vi stärka upp med nya medarbetare och kompetenser eftersom vi står inför många nya utmaningar. Vi vill få ännu bättre koll på vår anläggning, vi vill utveckla vår underhållsplanering och vi kommer att få fler komplexa och intressanta anläggningar att underhålla

Som projektingenjör har du en rolig och varierande roll där du arbetar tillsammans med våra projektledare inom underhåll av järnväg. Du ingår i ett team av olika kompetenser som alla stöttar projektledaren och projektet med sina delar. I din roll ingår att ansvara för din del av analys, planering, genomförande och avslut inom våra kontrakt. Du tar bland annat ansvar för dokumenthantering, fakturahantering, projektplanering och möteshantering inom ett eller flera underhållskontrakt. Du har ett självständigt arbete där du medverkar med din kunskap som stödjande part vid möten med våra entreprenörer och deltar i det interna arbetet inom enheten eller i samarbete med andra verksamhetsområden inom Trafikverket.

I arbetsuppgifterna ingår också att medverka vid framtagning av beställningsunderlag vid upphandlingar av underhållskontrakt.

Vi söker dig som

  • har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med teknisk eller ekonomisk inriktning
  • branscherfarenhet från drift och underhåll på järnväg
  • har erfarenhet av att ha arbetat som projektadministratör i en större organisation
  • har erfarenhet av myndighetsutövning inom statlig myndighet
  • har goda kunskaper inom MS Office-paketet
  • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

  • har utbildning inom projektledning
  • har utbildning inom järnvägsteknik
  • har vana att arbeta i projekt med koppling till arbete i spårmiljö
  • har erfarenhet av att arbeta i Agresso

För att lyckas i rollen har du god kommunikationsförmåga och god samarbetsförmåga då tjänsten innebär många interna och externa kontakter. Du anpassar dig till omständighter och kan behålla lugnet även i stressade situationer. Du har även en god förmåga att självständigt prioritera, ta initiativ och se vad som behöver göras samt agera därefter. 

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Karlstad

Trafikverket

Ansök senast 2019-02-14


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp