VALT JOBB

Projektingenjör


Ansök här

Som en av landets största beställare är vårt uppdrag att bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad i anläggningsbranschen och bidra till samhällsutvecklingen. Investering är ett av Trafikverkets fem verksamhetsområden och ansvarar för ca 1500 investerings- och reinvesteringsprojekt för både väg och järnväg. Investering har drygt 900 medarbetare i hela landet och omsätter cirka 15 miljarder kronor per år.

Vill du arbeta som Projektingenjör i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Inom verksamhetsområdena Investering och Stora Projekt arbetar vi med allt från planläggning och byggnation fram till öppning för trafik. Hos oss får du en unik möjlighet, med stort eget ansvar, att kunna jobba med såväl mindre investeringsprojekt som med mångmiljardbyggen. Alla projekt har sin komplexitet, sina utmaningar och sina intressenter, svenska eller internationella. Genom våra affärer och i samverkan med andra kan vi, som en ledande beställare, också påverka branschen och utvecklingen av hållbara lösningar och smart infrastruktur. Du arbetar i en miljö som kännetecknas av en mix av bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Vi är öppna för nya idéer och perspektiv - och inspirerar varandra till bra prestationer. Vi skapar samhällsnytta - och utvecklingsvägar för dig!

Trafikverket bedriver många olika projekt inom områden som berör landets vägar och järnvägar. Det blir då viktigt att det finns personer som kan bidra med kunskap inom de tekniska områdena och projektingenjören är en av dessa medarbetare.

Som projektingenjör kommer du att utgöra ett stöd till och biträda projektledarna i genomförandet av investeringsobjekt. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter i rollen kommer bland annat innebära att du är insatt i kontraktsinnehållet för konsultuppdrag och entreprenader. Att kontinuerligt följa upp tidplaner, nedlagda kostnader samt de beställningar som är gjorda. Du kommer även att medverka vid upphandling av leverantörer till projekten, framtagandet av prognoser samt de rapporter som behövs i projekten. Du ser även till så att arbetet genomförs enligt gällande lagar, regler, bestämmelser, riktlinjer, förordningar och interna arbetsinstruktioner som finns. Du deltar utöver detta i att hantera den formella handläggningen i planeringsprocessen.

Projektingenjören stödjer även projektledaren i projekt- och byggmöten, där du kan få rollen som protokollförare. I rollen kan det också ingå att leda mindre enkla projekt enligt godkänd projektspecifikation och enligt Trafikverkets projektmodell med stöd av en projektledare.  

Vi söker dig som

 • har högskoleexamen med teknisk inriktning om minst 180 hp (120 p) eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • har dokumenterad erfarenhet av projektarbete
 • har gedigen erfarenhet av genomförande av väg- eller järnvägsprojekt
 • har god vana av att koordinera flera parter/intressenter
 • har erfarenhet av budgetering, prognostisering och ekonomisk uppföljning och riskhantering
 • har arbetat med projektmodeller liknande XLPM
 • har goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • kan uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • har körkort för personbil

Det är meriterande om du

 • har erfarenhet av att arbeta i PLS2/C7, Exonaut Risk, Chaos, CDI och MS project
 • har läst kurser i projektledning

För att lyckas i rollen som projektingenjör behöver du kunna ta egna initiativ och ha en god förmåga att självständigt strukturera upp ditt arbete. Analytisk förmåga krävs då du i många projekt kommer att arbeta med att kunna förutse samt hantera problem som uppstår. Då du som projektingenjör har omfattande kontakter med både interna och externa parter samt rör dig ute i verksamhetens olika projekt gäller det att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga, är flexibel samt innehar personlig integritet.

Tjänsten kan bli placerad i säkerhetsklass.

Intervjuer kommer att ske på Trafikverkets kontor Solna Strand 8-9 april samt 12 april.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Solna

Trafikverket

Ansök senast 2019-03-26


Ansök här

Järnvägsjobb.se drivs av Järnvägsbranschens samverkansforum, JBS. Har du frågor om webbplatsen kan du kontakta webmaster@jarnvagsjobb.se

Pil upp